MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο Μακάρειο παιδάκι με άτυπο Kawasaki. Αρνητικά 3 test για Covid-19

Advertisement

Sponsored by exness

Παιδάκι με άτυπο Kawasaki στο Μακάρειο Νοσοκομείο – Θα γίνουν προσπάθειες να διαπιστωθεί εάν ανέπτυξε αντισώματα και σχετίζεται με τον κορωνοϊό – Τι ανέφερε στη Cyprus Times ο Διευθυντής της Παιδιατρική Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου

Της Μικαέλας Κουλλέ

Advertisement

Με συμπτώματα άτυπου Kawasaki νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο αγοράκι 4,5 ετών εδώ και μερικές ημέρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Cyprus Times.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ

Το παιδάκι αρχικά παρουσίασε υψηλό πυρετό ενώ νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό και ακολούθως εισήχθη στο Μακάρειο για περαιτέρω εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το αγοράκι υπεβλήθη σε τρία τεστ κορωνοϊού τα οποία ήταν αρνητικά, ενώ μετά από θεραπεία που του χορηγήθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο παρουσίασε σημαντική βελτίωση στην κλινική του εικόνα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι το δεύτερο παιδάκι που εισήχθη μέχρι στιγμής στο Μακάρειο και διαγνώστηκε με την νόσο Kawasaki.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε στη Cyprus Times ο Διευθυντής της Παιδιατρική Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία τονίζοντας ότι «το παιδάκι νοσηλεύεται στο Μακάρειο εδώ και έξι ημέρες και παρουσίασε εκτός από υψηλό πυρετό, τραχική λεμφαδενίτιδα, επιπεφυκίτιδα, χειλίτιδα και μοροειδής γλώσσα».

Σύμφωνα με τον Δρ. Ηλία «ορισμένα εργαστηριακά ήταν συμβατά με άτυπο Kawasaki, έτσι δράσαμε αμέσως δίνοντας θεραπεία και αφού ανταποκρίθηκε στη θεραπεία υποχώρησε ο πυρετός και βελτιώθηκε η γενική του εικόνα».

«Σήμερα θα λάβουμε και τέταρτο δείγμα για κορωνοϊό από το παιδί και μας προβληματίζει εάν θα στείλουμε για αντισώματα για κορωνοϊό στο αίμα για να δούμε εάν πέρασε τον ιό. Πολλά παιδιά που έχουν ανακοινωθεί στο εξωτερικό με το σύνδρομο αυτό, ο έλεγχος των PCR ήταν αρνητικό, ενώ είχαν θετικά αντισώματα στο αίμα σε ποσοστό 82% περίπου. Έτσι θα γίνει προσπάθεια να σταλούν αντισώματα για να δούμε εάν υπάρχει συσχέτιση με τον Covid-19».

Το αγοράκι θα παραμείνει νοσηλευόμενο στο Μακάρειο Νοσοκομείο για να υποβληθεί και σε καρδιολογικό έλεγχο σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network