MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κύπρος… Χαλάζι, καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του νησιού – Βροχές, χαλαζόπτωση και κατολισθήσεις σε Επαρχία Πάφου και Λάρνακας – Πυκνή ομίχλη στην περιοχή Τροόδους-Αποκόπηκαν δέντρα στην Επαρχία Πάφου

Κακοκαιρία πλήττει τα τελευταία 24ωρα αρκετές περιοχές της Κύπρου οι οποία συνοδεύεται με ισχυρούς ανέμους, αστραπές και βροντές.

Advertisement

Ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και χαλαζόπτωση παρατηρείται τις τελευταίες ώρες σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Λεμεσός – Χαλαζόπτωση

Έντονη βροχόπτωση στην Λευκωσία

Κλειστοί δρόμοι στην Επαρχία Πάφου – Κατολισθήσεις και υπερχείλιση ποταμού

Κλειστή λόγω συσσώρευσης νερού είναι η λεωφόρος Ακάμαντος στο Λατσί προς Νέο Χωριό στην επαρχία Πάφου, ενώ κλειστός λόγω ορμητικών χειμάρρων και συσσώρευσης νερού μετά από υπερχείλιση του Άσπρου Ποταμού, παραμένει ο δρόμος Αγίου Γεωργίου Πέγειας – Λάρας. Κλειστός λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών παραμένει και ο δρόμος Αγίου Νικολάου – Μανδριών, στην Πάφο.

Στα ορεινά, οι δρόμοι Πλατρών – Προδρόμου, Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood και Προδρόμου – Τροόδους είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο δρόμο Ορκόντας – Κάμπου και στο δρόμο Κάμπου – Κάτω Πύργου Τυλληρίας σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία κατολισθήσεις βράχων και συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς.

Στο ευρύτερο οδικό δίκτυο της περιοχής Τροόδους οι δρόμοι είναι ολισθηροί λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, οι δρόμοι Αγίας Βαρβάρας – Τιμής, Αχέλειας – Τίμης, Αγίας Βαρβάρας – Τίμης και η είσοδος της κοινότητας Κανναβιού, οι οποίοι είχαν κλείσει προσωρινά τις πρωινές ώρες σήμερα λόγω πτώσης δέντρων και καλωδίων ηλεκτρισμού, έχουν καθαριστεί και έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, η οποία συνεχίζεται πλέον κανονικά.

Βλάβη στο εναέριο δίκτυο της ΑΗΚ

Λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκε βλάβη στο εναέριο δίκτυο της ΑΗΚ η οποία άφησε χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Λεμεσού και της Επαρχίας Λάρνακας. Τα συνεργεία της ΑΗΚ βρίσκονται επί πόδος για επιδιόρθωση της βλάβης η οποία ωστόσο θα διαρκέσει αρκετές ώρες μέχρι να εντοπιστεί και να επιδιορθωθεί.

Το πρωί σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση στην περιοχή της Γερμασόγειας.

Δείτε φωτογραφίες από τη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου και Kitasweather

Φωτογραφίες από το χιονισμένο Τρόοδος

Πτώσεις δέντρων και αποκοπή καλωδίων ηλεκτρισμού στην επαρχία Πάφου

Στην Πάφο λόγω των ισχυρών ανέμων αποκόπηκαν δέντρα τα οποία έπεσαν στο οδόστρωμα αποκόπτοντας για κάποιες ώρες την κυκλοφορία. Το σοβαρότερο πρόβλημα φαίνεται να δημιουργήθηκε  στον δρόμο Αχελειας- Αγίας Βαρβάρας όπου τμήμα του δρόμου παρέμεινε  κλειστό για τρεις περίπου ώρες. Δέντρα έπεσαν επίσης στον δρόμο Αχελειας –Τιμης και στο δρόμο Καναβιους- Παναγιάς, έξω από τα κτήρια του κοινοτικού συμβουλίου Κανναβιού. Σε όλες τις περιπτώσεις μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με την χρήση και εκσκαφέα απομάκρυναν τους κορμούς από το οδόστρωμα.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο  

Στην Πάφο είναι κλειστός ο δρόμος Αγίας Βαρβάρας – Τιμής, λόγω πτώσης δέντρων και ο δρόμος στην είσοδο της κοινότητας Κανναβιού λόγω πτώσης δέντρων και καλωδίων ηλεκτρισμού. Πτώση δέντρων σημειώθηκε και στους δρόμους Αχέλειας – Τίμης και Αγίας Βαρβάρας – Τίμης όπου καταβάλλονται προσπάθειες από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας για μετακίνηση τους. Στους δρόμους Πέγειας – Κάθηκα και Παναγιάς – Στατού επικρατεί πυκνή ομίχλη που επηρεάζει την ορατότητα για τους οδηγούς.

Στην Λάρνακα επικρατεί ομίχλη στο δρόμο Λευκάρων – Βαβατσινιάς που επηρεάζει αρνητικά την ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς.

Στα ορεινά, στο δρόμο Ορκόντας – Κάμπου σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών που καθιστούν επικίνδυνο το δρόμο και συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς. Ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους, Κακοπετριάς – Καρβουνά και Προδρόμου – Τροόδους. Κατά διαστήματα, πέραν της βροχόπτωσης, σημειώνεται και χαλαζόπτωση σε διάφορες περιοχές, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι ολισθηροί, ενώ στην περιοχή Τροόδους επικρατεί πυκνή ομίχλη που επηρεάζει αρνητικά την ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς.

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα δυτικά και νότια κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης για να καταστεί αργότερα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ψηλότερα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στα ψηλότερα ορεινά. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει πτώση για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Βίντεο και φωτογραφίες από τη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου και Kitasweather.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network