MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο εδώλιο τρεις αστυνομικοί μετά από καταγγελία 20χρονου για τραυματισμό του στο κεφάλι

Advertisement

Sponsored by exness

20χρονος κατήγγειλε τρεις αστυνομικούς για χτύπημα στο κεφάλι αφού τον συνέλαβαν – Οδηγούνται ενώπιον Δικαστηρίου και τα τρία μέλη της δύναμης – Μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα για επιτάχυνση των διαδικασιών η Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και παραπόνων κατά της αστυνομίας έχει στα χέρια της τον φάκελο Δεν διώκονται για κακοποίηση οι αστυνομικοί – Τι αναφέρει στην Cyprus Times ο Πρόεδρος της Αρχής, Αντρέας Πασχαλίδης

Advertisement

Ενώπιον Δικαστηρίου αναμένεται να οδηγηθούν τρείς αστυνομικοί ύστερα από παράπονο 20χρονου ότι κατά την σύλληψη του απο μέλη της δύναμης χτυπήθηκε στο κεφάλι.

Συγκεκριμένα το περιστατικό συνέβη τέλη του 2015 αφού σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 20χρονου -ο οποίος τότε υπηρετούσε στην Εθνική Φρουρά- κατά την σύλληψη του τραυματίστηκε στο κεφάλι από τους τρείς αστυνομικούς.

Ο νεαρός, ανακόπηκε από μέλη της αστυνομίας σε περιοχή της Λεμεσού, για να υποβληθεί σε έλεγχο αλκοτέστ. Τότε ο 20χρονος αφού συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα ισχυρίζεται ότι χτυπήθηκε από τους τρείς αστυνομικούς με αποτέλεσμα να φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Ισχυρισμούς τους οποίους διαψεύδουν οι αστυνομικοί.

Τα τρία μέλη της δύναμης δεν θα κατηγορηθούν για κακοποίηση αφού δεν στοιχειοθετήθηκε κάτι τέτοιο εναντίων τους, ωστόσο θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το γεγονός ότι ο νεαρός ενώ ήταν υπό την ευθύνη τους και βρισκόταν σε αστυνομικό σταθμό τραυματίστηκε.

Η Αρχή υπό την παλιά της σύνθεση διόρισε δικηγόρο για διερεύνηση της υπόθεσης. Στην πορεία της διερεύνησης διαφάνηκε ότι στην όλη υπόθεση και πέραν των αρχικών τριών υπόπτων, ίσως εμπλέκονταν και άλλα μέλη της δύναμης -κάτι που τελικά δεν αποδείχθηκε- έτσι στάλθηκε πίσω ο φάκελος για να μην ύπαρξει παραβίαση του δικαιώματος της δίκαιης δίκης.

Ακολούθως, μετά από ρητές οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα όπως αναφέρει αρμόδια πηγή στην Cyprus Times, δόθηκαν οδηγίες εκ νέου να μην σπαταληθεί άλλος χρόνος και να οδηγηθούν οι ύποπτοι απευθείας ενώπιον δικαστηρίου.

Μιλώντας στη Cyprus Τimes ο Πρόεδρος της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας Αντρέας Πασχαλίδης ανέφερε ότι «εμείς έχουμε διορίσει ποινικό ανακριτή και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών ετοιμάσαμε τον φάκελο της υπόθεσης τον οποίο κρατούμε στα χέρια μας. Και οι τρεις αστυνομικοί θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Πάντως όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ένας εκ των τριών αστυνομικών για την εν λόγω υπόθεση, είχε οδηγηθεί και στο παρελθόν ενώπιον δικαστηρίου για κακομεταχείριση κρατουμένου και είχε κριθεί ένοχος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network