MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο δρόμο προς τις εκλογές… 13ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο ΕΔΕΚ (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΟΕΔ στη Λευκωσία η συνέχεια του 13ου Παγκύπριου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΔΕΚ –  Άρχισε στις 28 Απριλίου και κορυφώνεται στις 7 Μαΐου με την εκλογική διαδικασία για ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος, με υποψήφιους Προέδρους τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τον Διομήδη Διομήδους – Κάλπες θα στηθούν την ερχόμενη Κυριακή σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου – Η πολιτική διακήρυξη του κόμματος στο βασικό μέρος του συνεδρίου – Επικυρώνει την συμφωνία των κομμάτων ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για στήριξη της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου

Advertisement

Σε ανακοίνωση αναφέρεται «το 13ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο του Κ.Σ ΕΔΕΚ εκφράζει την ανησυχία του για την καταστροφική πορεία που παρατηρείται στο Κυπριακό λόγω των λανθασμένων επιλογών και της κακής τακτικής που ακολουθεί ο ΠτΔ και οι συνεργάτες του, καθώς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας λόγω της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης με τις τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις στα μεσαία και χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση ανήκει κατά κύριο λόγο  στις λανθασμένες πολιτικές επιλογές και αποφάσεις που έλαβαν ο τέως και ο σημερινός ΠτΔ και οι κυβερνήσεις τους.

Στη βάση αυτών των δεδομένων του Κ. Σ ΕΔΕΚ αποφάσισε να προχωρήσει σε πολιτική και εκλογική συνεργασία ενόψει  των προσεχών προεδρικών εκλογών, με πολιτικές δυνάμεις μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες ικανοποιώντας ταυτόχρονα και ένα πάγιο αίτημα μεγάλη μερίδας πολιτών, με στόχο:

Την αλλαγή της διακυβέρνησης

Την απαλλαγή από την καταστροφική πολιτική του Ν. Αναστασιάδη

Την αλλαγή πορείας στο κυπριακό με την υιοθέτηση νέας τακτικής με την οποία να σταματήσουν οι απαράδεκτες μονομερείς υποχωρήσεις και να αξιοποιηθούν τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα καθώς και τα διαπραγματευτικά όπλα που διαθέτει η κυπριακή δημοκρατία για να καταστεί δυνατή η εξεύρεση δημοκρατικής βιώσιμης λύσης.

Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση και τους θεσμούς του κράτους

Την επίλυση των σοβαρών κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων

Τη δημιουργία προϋποθέσεων για ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και προώθηση της πράσινης αειφόρου ανάπτυξης

Τον τερματισμό της διαπλοκής και της αδιαφάνειας σε βασικούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής

Την ενίσχυση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η επιτυχία αυτού του στόχου μπορεί να πραγματοποιηθεί με την υιοθέτηση κοινού υποψηφίου προέδρου ο οποίος να έχει πιθανότητες επιτυχίας, την ικανότητα να διαχειριστεί  τα σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Κυπριακό κράτος καθώς και τα εχέγγυα αξιόπιστης τήρησης των όσων θα συμφωνηθούν.

Με βάση τα πιο πάω το 13ο Παγκύπριο Συνέδριο  αποδέχεται και επικυρώνει την συμφωνία των κομμάτων ΔΗΚΟ, Κ.Σ. ΕΔΕΚ και ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Τέλος το Κ.Σ. ΕΔΕΚ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με ειλικρίνεια και εντιμότητα για ενίσχυση αυτής της συνεργασίας με ομάδες πολιτών οργανωμένα σύνολα και προσωπικότητες καθώς επίσης και τον εμπλουτισμό του κοινού προγράμματος στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής με προτάσεις σοσιαλιστικής προοπτικής».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network