MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο «χορό» των απεργιακών κινητοποιήσεων και οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ (pic)

Advertisement

Sponsored by exness

Στο «χορό» των απεργιακών κινητοποιήσεων και η ΑΗΚ – Σε απεργία διαρκείας από τις 6 Απριλίου οι εργαζόμενοι

Advertisement

Αντιδρώντας στο ενδεχόμενο αποκρατικοποίησης του Οργανισμού, οι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού, μπαίνουν στο «χορό» των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στους εργαζόμενους, οι Συντεχνίες ξεκινούν από την ερχόμενη Πέμπτη 24 του μήνα τοπικές ενημερώσεις των μελών τους, ενώ –σύμφωνα πάντα με την επιστολή- από τις 6 Απριλίου προχωρούν με απεργιακές κινητοποιήσεις, στις οποίες αναμένεται να συμμετέχει το προσωπικό του οργανισμού στο σύνολο του.

Στην επιστολή φαίνονται και τα τρία βασικά τους αιτήματα.

Οι υπάλληλοι της ΑΗΚ διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο των Δημοσίων Οργανισμών και τις κρατικές επιχειρήσεις αλλά και για τον περί ρύθμισης της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος τροποποιητικό νόμο. Σύμφωνα με την επιστολή που στάληκε στην ΑΗΚ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι «στρατηγικός στόχος του Υπουργείου είναι η αποκαθετοποίηση και κατάργηση της ΑΗΚ, με ενέργειες που όχι μόνο είναι έξω στα πλαίσια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και σε πλήρη αντίθεση με τα όσα διαμείφθηκαν στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καταδικάζουν και απορρίπτουν ομόφωνα τις ενέργειες του Υπουργείου Εμπορίου διότι, όπως υποστηρίζουν, «στοχεύουν στην αποδόμηση, την αποδυνάμωση, τη διάλυση και τέλος την εκποίηση της ΑΗΚ».

Σύμφωνα με την επιστολή, την προσεχή Πέμπτη, 24 Μαρτίου του 2016, θα γίνουν τοπικές συγκεντρώσεις προς ενημέρωση όλων των εργαζομένων της ΑΗΚ, ενώ στις 6 Απριλίου θα ξεκινήσουν μέτρα διαρκείας από ολόκληρο το προσωπικό της ΑΗΚ.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θεωρούν ότι «ο Υπουργός και το Υπουργείο φέρουν ακεραία την ευθύνη γι` αυτή την αρνητική εξέλιξη, καθώς και τα όποια αρνητικά αποτελέσματα παρουσιαστούν στον τόπο», καταλήγει η επιστολή.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network