MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο Αρχηγείο για τρίτη κατάθεση ο Φαίδωνος

Advertisement

Sponsored by exness

Στη Λευκωσία για να καταθέσει για την υπόθεση ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ ο Δήμαρχος Πάφου – Εμπλέκει άλλα τέσσερα άτομα στην υπόθεση – Διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο ώστε να κατακυρωθεί η προσφορά υπέρ της Helector του Λεωνίδα Μπόμπολα

Advertisement

Στη Λευκωσία μεταβαίνει σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος για να καταθέσει δίδοντας περισσότερα στοιχεία που αφορούν τα σκάνδαλα του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων Πάφου και του χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Κόσιης.

Ο κ. Φαίδωνος αναμένεται να καταθέσει στο Αρχηγείο Αστυνομίας γύρω στο μεσημέρι, αφού αρχικά θα επισκεφτεί το Υπουργείο Οικονομικών για επαφές που προγραμμάτισε σε σχέση με το Δήμο Πάφου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με την τρίτη κατά σειρά κατάθεση του, που θα δοθεί γύρω στις 11 με 12 το μεσημέρι  και σε αυτή ο κ. Φαίδωνος  αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στα όσα έχει πει δημοσίως τα τελευταία εικοσιτετράωρα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων το 2003, όταν ετοιμαζόταν το πλαίσιο λειτουργίας για τα ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φαίδωνος θα δώσει στοιχεία για τέσσερα πρόσωπα, τα οποία -όπως υποστηρίζει- είχαν άμεση εμπλοκή ώστε δύο συμβόλαια αυτό της Πάφου και το άλλο της Κόσιης να κατακυρωθούν στον όμιλο εταιρειών Μπόμπολα.

Ο Δήμαρχος Πάφου θα αναφερθεί και στο πολιτικό παρασκήνιο, το οποίο, όπως υποστηρίζει, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο το 2003 για να κατακυρωθούν οι προσφορές στο συγκεκριμένο όμιλο με ανταλλάγματα σε πολιτικούς της περιόδου εκείνης.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του χθες στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης ανέφερε πως αν ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ή οποιοσδήποτε άλλος έχει στοιχεία για την υπόθεση των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, να τα δώσει στους ανακριτές “και να είναι σίγουρος ότι θα διερευνηθούν.

Σημειώνεται πως για το θέμα ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ εξέδωσε χθες  ανακοίνωση και το Αρχηγείο Αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι οι ανακρίσεις των συγκεκριμένων υποθέσεων γίνονται κατόπιν αξιολόγησης μαρτυριών και με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν διεξάγονται, ούτε μπορεί να διεξάγονται ανακρίσεις στη βάση δημοσίων δηλώσεων και ως εκ τούτου, καλείται οποιοσδήποτε έχει οποιαδήποτε στοιχεία, τα οποία είναι δυνατό να υποβοηθήσουν στη διαλεύκανση των υπό αναφορά υποθέσεων να τα καταθέσει στο Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, ώστε να μπορεί να γίνει πλήρης διερεύνησή τους.

Να αναφερθεί πως για την υπόθεση έχουν ήδη κατηγορηθεί 12 πρόσωπα τα οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Λευκωσία στις 26 Απριλίου 2016.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Πατσαλίδη 1ο κατηγορούμενο , οικονομικό  διευθυντή του Δήμου Πάφου που τελεί σε διαθεσιμότητα, Μιχάλη Πάντη 2ος κατηγορούμενος  που είναι το πρόσωπο που επιβλέπει τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης, των λειτουργών του Υπουργείου Εσωτερικών, Αντώνη Κουρουζίδη 3ος κατηγορούμενος , Στέλιου Παπαδόπουλου 4ου κατηγορούμενου   και Χρηστάκη Πέτρου 5ου , που απαρτίζουν την επιτροπή προσφορών, του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη 6ου κατηγορούμενου, του πρώην λειτουργού του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργου Κουλαππή 7ου κατηγορούμενου, του υιού του Νίκου Κουλαππή 8ου κατηγορούμενου, του Ιmad Baqleh 9ου κατηγορούμενου πολιτικού μηχανικού από την Ιορδανία, του Σάββα Βέργα 10ου κατηγορούμενος τέως Δημάρχου Πάφου , ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου ΧΥΤΑ Πάφου από την ίδρυση του το 2008 μέχρι την παραίτησή του και αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή φυλάκισης για την υπόθεση ΣΑΠΑ , του πρώην ΓΔ του ΣΑΠΑ Ευτύχιου Μαλληκίδη 11ου κατηγορούμενου , που επίσης εκτίει εξαετή ποινή φυλάκισης και του πρώην Διευθυντή της ελληνικής εταιρείας Helector Δημήτριο Γιαννακόπουλου 12ου  κατηγορούμενου.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 106 κατηγορίες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network