MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο 42% οι γυναίκες μηχανικοί και επιστήμονες στην Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Στο 41% οι γυναίκες μηχανικοί και επιστήμονες στην ΕΕ, 42% στην Κύπρο

Το 2018, περίπου 15 εκατομμύρια επιστήμονες και μηχανικοί στην ΕΕ, 59% άνδρες και 41% γυναίκες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών και των Κοριτσιών στην Επιστήμη, που εορτάζεται στις 11 Φεβρουαρίου.

Advertisement

Η Κύπρος κατατάσσεται πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ με 42% και η Ελλάδα ακολουθεί το μέσο όρο με 39%, μαζί με την Τσεχία και τη Σλοβακία (από 39%), μετά από τη Γαλλία (40%) και τη Ρουμανία (41%).

Οι άνδρες εκπροσωπούνται περισσότερο στον κατασκευαστικό κλάδο (το 79% των επιστημόνων και των μηχανικών στον κατασκευαστικό κλάδο ήταν άνδρες), ενώ το ποσοστό των φύλων στον τομέα των υπηρεσιών ήταν πιο ισορροπημένο (54% άνδρες και 46% γυναίκες).

Ωστόσο, σε τέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ, η πλειονότητα των επιστημόνων και μηχανικών ήταν γυναίκες: Λιθουανία (57% γυναίκες), Βουλγαρία και Λετονία (από 52%) και Δανία (51%). Λιγότερο από το ένα τρίτο των επιστημόνων και μηχανικών ήταν γυναίκες στη Φινλανδία (29%), την Ουγγαρία (30%), το Λουξεμβούργο (31%) και τη Γερμανία (33%).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network