MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο 35-40% οι πληρότητες σε ξενοδοχεία τον Δεκέμβριο

Advertisement

Sponsored by exness

Kατά τα εορταστικά τριήμερα, αυτό που πέρασε των Χριστουγέννων και αυτό που έπεται της Πρωτοχρονιάς θα κινηθούν γύρω στο 55% με 60% – Tι αναφέρει ο ΓΔ ΠΑΣΥΞΕ

Οι μέσες πληρότητες του μηνός Δεκεμβρίου, του κατεξοχήν εορταστικού μήνα, σεξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα, αναμένεται να κινηθούν γύρω στο 35% με 40%, ενώ οι πληρότητες κατά τα εορταστικά τριήμερα, αυτό που πέρασε των Χριστουγέννων και αυτό που έπεται της Πρωτοχρονιάς θα κινηθούν γύρω στο 55% με 60% και σε μεμονωμένες περιπτώσεις ενδεχομένως και λίγο πιο πάνω, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Advertisement

Επεσήμανε παράλληλα πως η Κύπρος είναι ένα νησί το οποίο προσφέρεται για ολόχρονο τουρισμό και όχι μόνο για καλοκαιρινό τουρισμό.

«Ευελπιστούμε με πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία και θετική διάθεση ότι θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τις οποιεσδήποτε απώλειες, διότι σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες από τη μεγάλη αγορά του Ισραήλ για μας και ο πρώτος στόχος πλέον που μπαίνει για την ερχόμενη χρονιά είναι να φτάσουμε όσο πιο κοντά στα νούμερα της φετινής», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων, ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι οι μέσες πληρότητες του μηνός Δεκεμβρίου, του κατεξοχήν εορταστικού μήνα στο νησί μας, αναμένεται να κινηθούν γύρω στο 35% με 40%.

«Απ΄ εκεί και πέρα, φαίνεται ότι οι πληρότητες κατά τα εορταστικά τριήμερα, αυτό που πέρασε των Χριστουγέννων και αυτό που έπεται της παραμονής της Πρωτοχρονιάς θα κινηθούν γύρω στο 55% με 60% και σε μεμονωμένες περιπτώσεις ενδεχομένως και λίγο πιο πάνω. Οπόταν αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι πληρότητες ήταν ικανοποιητικές μόνο τα τριήμερα αλλά αρκετά χαμηλές για το υπόλοιπο του μηνός», σημείωσε.

Σε ερώτηση που οφείλεται αυτή η χαμηλή πληρότητα, ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι σίγουρα η τουριστική εισροή από το εξωτερικό είναι μια αντανάκλαση της περσινής χρονιάς.

«Είναι σχετικά χαμηλή θα έλεγα και τα εορταστικά τριήμερα είναι αυτά που ευνοούν τις ολιγοήμερες κρατήσεις από τους συμπατριώτες μας, αφού αρκετοί που έμειναν στο νησί και δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό επέλεξαν να περάσουν τα τριήμερα αυτά σε ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι «σίγουρα το θέμα της επιμήκυνσης της περιόδου – διότι για άλλους ακόμα είναι καλοκαίρι στην Κύπρο – είναι κάτι το οποίο βλέπουμε με όλους τους αρμόδιους και με τον Υφυπουργό αλλά και με τον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια να κτίσουμε τις βάσεις και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ουσιαστική τουριστική εισροή και κατά τους χειμερινούς μήνες».

«Η Κύπρος είναι ένα νησί το οποίο προσφέρεται για ολόχρονο τουρισμό και όχι μόνο για τον λεγόμενο καλοκαιρινό τουρισμό. Υπάρχει και η ορεινή Κύπρος, όπου βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να γίνονται ιδιαίτερα αναβαθμίσεις αλλά και επενδύσεις στον τομέα των ξενοδοχείων , των υποδομών, στις πλατείες, στα εστιατόρια, και αλλού, ακόμα και σε οινοποιεία, τα οποία δημιουργούν σίγουρα μια πολύ καλύτερη ατμόσφαιρα και μια περαιτέρω ζήτηση, κάτι το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε, παράλληλα βεβαίως και με τις καλές καιρικές συνθήκες, τον ήλιο και την θάλασσα», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πως ευελπιστεί “ότι σύντομα θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την υλοποίηση ενός πλάνου που συζητάμε ήδη, ούτως ώστε εις βάθος χρόνου, βάσει μίας πενταετίας, να μπορούμε να μιλούμε για ολόχρονο τουριστικό προορισμό για το νησί μας και θεωρώ ότι μπορούμε να το πετύχουμε αν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ακολουθήσουμε συγκεκριμένο πλάνο».

Ερωτηθείς ποια πόλη ή ποιες πόλεις προτιμήθηκαν περισσότερο, ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι ελέω των καιρικών συνθηκών, οι οποίες είναι πάρα πολύ ευνοϊκές και της ατμόσφαιρας που δημιουργείται, «την τιμητική τους έχουν τα ορεινά μας θέρετρα. Απ΄ εκεί και πέρα, οι πόλεις όπως η Πάφος και η Λεμεσός που είναι πόλεις οι οποίες δεν κλείνουν τους χειμερινούς μήνες, αλλά ολόκληρο το οικοσύστημα υπάρχει εκεί, σίγουρα αποτελούν πρώτα επιλογές και κατά δεύτερο λόγο οι λιγοστές μονάδες, που έχουν παραμείνει ανοικτές στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου», ανέφερε.

«Απλά εκεί είναι κλειστά τα περισσότερα εστιατόρια, και το οικοσύστημα γενικά όλο, το οποίο δεν ευνοεί σίγουρα τις διακοπές. Όμως έχουν επιλεχθεί και εκείνες οι μονάδες από τους συμπατριώτες μας θα έλεγα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι κλείνει με θετικό πρόσημο η χρονιά «παρόλες τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία τρία χρόνια και με αποκορύφωμα το 2023».

Πρόσθεσε πως “ευελπιστούμε με πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία και θετική διάθεση ότι θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τις οποιεσδήποτε απώλειες, διότι σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες από τη μεγάλη αγορά του Ισραήλ για μας και ο πρώτος στόχος πλέον που μπαίνει για την ερχόμενη χρονιά είναι να φτάσουμε όσο πιο κοντά στα νούμερα της φετινής», κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Θα ψαχτεί…

Protathlima