MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στις πολιτικές για δραστηριοποίηση και παραμονή στην ύπαιθρο αναφέρθηκε ο Καδής 

Advertisement

Sponsored by exness

Στις πολιτικές της Κυβέρνησης για δραστηριοποίηση και παραμονή στην ύπαιθρο, αλλά και στην αύξηση του εισοδήματος και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών αναφέρθηκε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

Advertisement

Μιλώντας στην εκδήλωση «Ανθόγλυκο», στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ «Διαδρομές Κουρίου», που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Ερήμης με σκοπό την προβολή και ανάδειξη των προϊόντων που παράγονται από την κιτρομηλιά, ο κ. Καδής είπε ότι η παραγωγή των παραδοσιακών προϊόντων αποτελεί μια καλή βάση για όσους θα ήθελαν να ασχοληθούν επαγγελματικά, με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Συνέχισε, λέγοντας ότι έχουν προβλεφθεί και συμπεριληφθεί συγκεκριμένα μέτρα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, όπως για παράδειγμα το μέτρο που αφορά την αναβάθμιση ή/και δημιουργία σύγχρονων μονάδων μεταποίησης, με την ενίσχυση να ανέρχεται στο 40% της δαπάνης και με ανώτατο ποσό ενίσχυσης τις 500.000 ευρώ.

Χαρακτήρισε ελκυστικό και το μέτρο μέσα από το οποίο προάγεται η συνεργασία μεταξύ των παραγωγών, των μεταποιητών, των εμπόρων, των ερευνητικών ιδρυμάτων, των τοπικών αρχών και των ομάδων τοπικής δράσης, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, πρακτικών, διεργασιών και τεχνολογιών, στους τομείς της γεωργίας και των τροφίμων.

Μια τέτοια συνεργασία ταιριάζει και στην περίπτωση της αξιοποίησης και ανάδειξης των προϊόντων της κιτρομηλιάς, τα οποία αναμφίβολα παρουσιάζουν προοπτική ανάπτυξης, κατέληξε ο Υπουργός.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network