MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στις Κεντρικές Φυλακές οι λοχίες της ΚΥΠ για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς

Advertisement

Sponsored by exness

Στις Κεντρικές Φυλακές οδηγούνται οι λοχίες της ΚΥΠ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς

Advertisement

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στο Επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας οι δικηγόροι των δύο κατηγορούμενων, Κώστα Μιαμηλιώτη και Λευτέρη Μούσκο, αγόρευσαν για μετριασμό της ποινής, η οποία θα ανακοινωθεί στις 14 Ιανουαρίου, η ώρα 8:45 το πρωί.

Μετά το τέλος της διαδικασίας η δικαστής ανακοίνωσε την απόφαση της ότι οι δύο λοχίες θα επιστρέψουν στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι να τους επιβληθεί από το δικαστήριο η ποινή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Οι δύο λοχίες παραδέχθηκαν στις δύο κατηγορίες, την κατηγορία της συνωμοσίας για καταδολίευση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Ταυτόχρονα, αποσύρθηκαν στο πλαίσιο του συμβιβασμού οι κατηγορίες της δωροληψίας, της δωροδοκίας και του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και η υπόθεση έκλεισε χωρίς ακροαματική διαδικασία.

Οι λοχίες Λευτέρης Μούσκος και Κώστας Μιαμηλιώτης κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από τον επιχειρηματία Νίκο Λίλλη για να ετοιμάσουν ψευδή έκθεση της ΚΥΠ για τον τόπο διαμονής του Τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη της γης όπου κτίζεται το Aero Center στη Δρομολαξιά παρουσιάζοντας τον Τουρκοκύπριο ψευδώς ως μονίμως διαμένοντα στις ελεύθερες περιοχές ώστε να εγκριθεί η πώληση της γης από τον ιδιοκτήτη στην εταιρεία του Νίκου Λίλλη η οποία μετέπειτα μεταπώλησε ολόκληρο το πρότζεκτ Aero Center για πολλαπλάσια τιμή στο Ταμείο Συντάξεων της CYTA.

Τα αδικήματα σύμφωνα με το κατηγορητήριο διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ 2007 και 2010.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network