MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στις 75.000 ο πληθυσμός της κατεχόμενης Κερύνειας, λέει ο «δήμαρχος»

Advertisement

Sponsored by exness

Στις 75.000 ο πληθυσμός της κατεχόμενης Κερύνειας, λέει ο «δήμαρχος» – Το ποσό που ζητά ο «δήμος» από την «κυβέρνηση» ως επιχορήγηση

Ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Κερύνειας Νινταϊ Γκιούνγκιορντιου, δήλωσε ότι στην «απογραφή πληθυσμού» που έγινε το 2011, ο πληθυσμός της πόλης ήταν 33,200. Ωστόσο, σημείωσε ο πληθυσμός πλέον ανέρχεται στις 75.000.

Advertisement

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Γκιούνγκορτου έκανε αυτές τις δηλώσεις αναφερόμενος στο ποσό που πρέπει να λαμβάνει ο «δήμος» από την «κυβέρνηση» ως επιχορήγηση.

Στο μεταξύ, τ/κ δημοσιεύματα σήμερα αναφέρουν ότι εγκρίθηκε από την Ένωση Δήμων Τουρκίας στο πλαίσιο 8 «έργων δωρεά» που θα κάνει στα κατεχόμενα ένα κοινό έργο το οποίο πρότειναν ο «δήμος» Κερύνειας και ο δήμος Κουσάντασι για την παραλία του κατεχόμενου Αγίου Γεωργίου Κερύνειας.

Στο έργο συμπεριλαμβάνεται ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου και δημιουργία γηπέδων βόλεϊ και παιχνιδιών για νέους. Το έργο θα χωριστεί σε διάφορες φάσεις και θα αρχίσει τις προσεχείς ημέρες.

Ο Νινταϊ Γκιούνγκιορντιού ανέφερε ότι προχωρούν καθημερινά τη συνεργασία τους με δήμους στην Τουρκία και φτιάχνουν κοινά έργα, σημειώνοντας ότι θα βοηθήσει πολύ την πόλη και τον «λαό» της η συνεργασία με την Ένωση Δήμων Τουρκίας και άλλους δήμους στην Τουρκία.

Εξάλλου, το «δημαρχείο» της κατεχόμενης Ακανθού υπέγραψε «πρωτόκολλο συνεργασίας και αδελφοποίησης» του με το δημαρχείο της επαρχίας Καρατάϊ που βρίσκεται στο Ικόνιο της Τουρκίας.

Το «πρωτόκολλο» υπεγράφη μεταξύ του «δημάρχου» Ακανθού Χαϊρί Ορτζιάν και του δημάρχου του Καραντάϊ, Χασάν Κιλτζιά και προβλέπει την από κοινού ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων για τη διεκπεραίωση διαφόρων έργων, καθώς και την κοινωνική και πολιτιστική συνεργασία μεταξύ των δύο «δημαρχείων».

Σε δηλώσεις του στα πλαίσια της τελετής, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ συνεχάρη τους δύο «δημάρχους» για την «υπογραφή του πρωτοκόλλου», υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα ενισχύσει τους «αδελφικούς δεσμούς» μεταξύ των δύο «δημαρχείων», αλλά και τις «εθνικές σχέσεις» μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΜΠΑΚΕΝΓΚΑ;

ShootandGoal