MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στήριξη Υφυπουργού Έρευνας στις προσπάθειες Δήμου Λεμεσού για ψηφιακή μετάβαση

Advertisement

Sponsored by exness

Στο πλαίσιο συμμετοχής στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις, μέχρι το 2030

Την πλήρη στήριξη του Υφυπουργείου Καινοτομίας στις προσπάθειες του Δήμου Λεμεσού για ψηφιακή μετάβαση, στο πλαίσιο συμμετοχής στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις, μέχρι το 2030, εξέφρασε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρία.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, στο πλαίσιο σημερινής συνάντησης στη Λευκωσία, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο σύμβουλος πόλεων της ευρωπαϊκής πλατφόρμας «NetZeroCities» Bob D’Haeseleer και η ομάδα συντονισμού, ενημέρωσαν τον κ. Χατζηζαχαρία για τις δράσεις και την πορεία του έργου.

Ο Δήμαρχος, προστίθεται, ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την συμμετοχή του Δήμου Λεμεσού στο EU Mission Cities και τα βήματα που έγιναν μέχρι σήμερα, ενώ ο κ. D’Haeseleer παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τους στόχους της αποστολής και της πλατφόρμας «NetZeroCities» , υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενεργό συμμετοχή της κεντρικής Κυβέρνησης, προς αποφυγή εμποδίων που ενδεχομένως να προκύψουν σε αυτήν την πορεία.

Ο Υφυπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξέφρασε την ελπίδα όπως οι προσπάθειες της Λεμεσού για ψηφιακή μετάβαση μεταφερθούν σε όλη την Κύπρο και διαβεβαίωσε ότι το Υφυπουργείο θα μεσολαβήσει σε ό,τι απαιτηθεί προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και θα στηρίξει τον Δήμο Λεμεσού και το «NetZeroCities».

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Νικολαΐδη, του κ. D’Haeseleer και της ομάδας συντονισμού στο Υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, όπου στην παρουσία των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Έρευνας, τέθηκαν ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς τους και ενημερώθηκαν για την πορεία υλοποίησης της αποστολής.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο άμεσης συνεργασίας με τις επιτροπές που διαχειρίζονται τα θέματα της αποστολής EU Mission Cities και συμφωνήθηκε όπως η αποστολή γίνει η αφορμή για σύναψη των κατάλληλων συμμαχιών.

«Η συνάντηση έκλεισε με την παραδοχή πως τα πλάνα του κράτους και οι δεσμεύσεις που αφορούν την πράσινη συμφωνία πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τους στόχους της αποστολής και του Δήμου Λεμεσού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network