MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στην πολυμερή με επικεφαλής θεσμών η ΕΕ

Advertisement

Sponsored by exness

Εκπρόσωποι Κομισιόν και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έτοιμοι να παραστούν στην πολυμερή – Συζήτησαν το ενδεχόμενο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος συναντάται σήμερα με Γιούνκερ – Το Κυπριακό στη συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ στο Βερολίνο

Advertisement

Με το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της στήριξης της ΕΕ και των «27» στη διαδικασία και την πρόταση της ε/κ πλευράς για την ασφάλεια, συνεχίζει τον κρίσιμο κύκλο επαφών του για το Κυπριακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρόκειται για την ενημερωτική εκστρατεία, την οποία εγκαινίασε χθες σε συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Εκτός από την προφορική στήριξη και την αναφορά στα Συμπεράσματα της Συνόδου, ο Πρόεδρος έλαβε χθες διαβεβαιώσεις από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών ότι προτίθενται να εκπροσωπήσουν την Ένωση στην πολυμερή της Γενεύης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο η προσπάθεια που γίνεται είναι για να παραστούν στην πολυμερή εκπρόσωποι τόσο της Κομισιόν, όσο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το θέμα θα συζητηθεί κατά τη σημερινή συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η οποία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 11:00. Μάλιστα, μετά τη συνάντηση δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Στο μεταξύ, το Κυπριακό θα απασχολήσει τη σημερινή συνάντηση που θα έχουν στο Βερολίνο Τσίπρας και Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε χθες ολιγόλεπτο τετ-α-τετ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την πρόθεση τη Γερμανίας να μετέχει στην πολυμερή της Γενεύης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network