MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στην παρουσία του Προέδρου και του Αρχιεπισκόπου ο καθαγιασμός των υδάτων στη Λάρνακα (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Στη σκιά της παραλλαγής Όμικρον τα φετινά Θεοφάνια

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, η θεία Λειτουργία και ο καθαγιασμός των υδάτων των Θεοφανείων στη Λάρνακα.

Advertisement

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου, που εκδόθηκε χθες, αναφέρεται ότι «η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων θα τελεστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου, του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’, στην παρουσία του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, της Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημήτριου και των Αρχών της πόλης και επαρχίας Λάρνακας».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Ιερός Κλήρος και οι εκπρόσωποι των Αρχών, θα μεταβούν στη Μαρίνα (μεγάλη αποβάθρα) Λάρνακας όπου θα τελεστεί ο καθαγιασμός των υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

Προστίθεται ότι «πρώτιστη και επιτακτική ανάγκη, ενόψει των τελευταίων εξελίξεων και στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων που προβλέπονται στα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν θα επιτραπεί η είσοδος του κοινού στην μαρίνα (αποβάθρα) Λάρνακας κατά την τέλεση του καθαγιασμού των υδάτων».

Ως εκ τούτου το κοινό καλείται όπως παρακολουθήσει την τελετή κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών τηρώντας σχολαστικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παράλληλα ο Δήμος Λάρνακας «ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της πομπής των Θεοφανείων από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου προς το παραλιακό μέτωπο, θα ισχύσουν συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες αφορούν το κλείσιμο δρόμων».

Συγκεκριμένα από τις 10 το βράδυ ψες μέχρι τις 4 το απόγευμα σήμερα Πέμπτη 6 Ιανουαρίου θα είναι κλειστή η λεωφόρος Αθηνών.

Επίσης κλειστή θα είναι από τις 7 το πρωί της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου και μέχρι τις 10 το βράδυ, η Πλατεία Αγίου Λαζάρου, οι δρόμοι γύρω από αυτήν και η οδός Παύλου Βαλσαμάκη.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση και η στάθμευση στις συγκεκριμένες οδούς τις ώρες που θα είναι κλειστές δεν θα επιτρέπεται.

Ακόμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια των προσωρινών μέτρων, θα τοποθετηθούν τα κατάλληλα σήματα τροχαίας, απαγορευτικές και κατευθυντήριες πινακίδες παράκαμψης σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Παράλληλα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης».

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί το κοινό όπως συμμορφώνεται στις υποδείξεις της Αστυνομίας και της Τροχονομίας του Δήμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network