MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στην Κύπρο υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Εxxon Mobil για επαφές με την Κυβέρνηση

Advertisement

Sponsored by exness

Προγραμματίζονται δύο γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10

Advertisement

Στην Κύπρο βρίσκεται υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Exxon Mobil για συζητήσεις με την Κυβέρνηση.

Οπως δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, στο περιθώριο των εγκαινίων του καζίνο στο Ζακάκι, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε ήδη το πρωί με τον ΥΠΕΞ Nίκο Χριστοδουλίδη ενώ ακολουθεί συνάντηση και με τον ίδιο στη Λευκωσία.

“Θα συζητήσουμε τις επικείμενες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ οι οποίες όπως είναι προγραμματισμένο θα αρχίσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2018, προγραμματίζονται δυο γεωτρήσεις η μια μετά την άλλη στο τεμάχιο 10, και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι γεωλογικές ,γεωφυσικές μελέτες που ήταν απαραίτητες”, ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι αυτού του είδους οι δραστηριότητες είναι πολύ αβέβαιες. “Το είδαμε και στο παρελθόν,  ασφαλώς το τεμάχιο 10 προκάλεσε το μεγαλύτερο ανταγωνισμό στο τρίτο γύρο αδειοδότησης, οπότε έχουμε τις προσδοκίες, αλλά αναμένουμε τις γεωτρήσεις και ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν”, ανέφερε.

Κανονικά ο προγραμματισμός για γεωτρήσεις στην Κύπρο, επιβεβαίωσε η ExxonMobil 

Ο προγραμματισμός της ExxonMobil για γεωτρήσεις στην Κύπρο συνεχίζεται κανονικά, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πηγή της εταιρείας στην Κύπρο, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του αντιπροέδρου της εταιρείας για την Ευρώπη, Ρωσία και Κασπία, Ασία, Ειρηνικό και Μέση Ανατολή Τρίσταν Άσπρεϊ την Παρασκευή στην Κύπρο.

Όπως έγραφε στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα ο «Φιλελεύθερος», η επίσκεψη του κ. Τρίσταν στην Κύπρο, συμπίπτει με την πλήρη ολοκλήρωση την Τετάρτη των εξειδικευμένων ερευνών αλλά και των επί τόπου ετοιμασιών στους στόχους «Δελφίνι», «Ανθεία» και «Γλαύκος».

Όπως ανέφερε η εταιρεία στο ΚΥΠΕ, η επίσκεψη του κ. Άσπρει αποτελεί προγραμματισμένη επίσκεψη ρουτίνας και κατά τη διάρκειά της είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη.

Σε αυτές επιβεβαιώθηκε ότι ο προγραμματισμός της εταιρείας για γεώτρηση το δεύτερο εξάμηνο του 2018 συνεχίζεται κανονικά και ότι έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μελέτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network