MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στην Κύπρο το Charles de Gaulle. Ασκήσεις αεράμυνας με συμμετοχή Κυπριακής Δημοκρατίας

Advertisement

Sponsored by exness

Ξανάρχεται το Charles de Gaulle. Ασκήσεις αεράμυνας με συμμετοχή Κύπρου – Στο πλαίσιο των ασκήσεων και των πολυμερών συνεργασιών, λέει ο ΥΠΑΜ

Στην Κύπρο βρίσκεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, επιβεβαίωσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι πραγματοποιούνται ασκήσεις αεράμυνας στις οποίες συμμετέχει και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Advertisement

Ο κ. Πετρίδης απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου για δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή» σε σχέση με το θέμα, στο περιθώριο επίσκεψης του στο Στρατόπεδο Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή, στον Δελίκηπο, για τον εορτασμό του Πυροβολικού, ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας Αγίας του Όπλου.

«Μέσα στο πλαίσιο των ασκήσεων και των πολυμερών συνεργασιών, όπως έχετε αναφέρει, βρίσκεται στην περιοχή το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και προχωρούμε σε ασκήσεις αεράμυνας στις οποίες συμμετέχει και η Κυπριακή Δημοκρατία», είπε.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο, πρόσθεσε, «θα βρίσκεται στην περιοχή για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα και αντιλαμβάνεστε ότι οι συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει ποικίλουν και συμμετέχουν διάφορες χώρες και σύμμαχοι μας».

Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως «προς αυτή την κατεύθυνση ενεργούμε πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της ειρήνης της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

«Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία τόσο με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και με άλλες χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προς αυτή την κατεύθυνση η Εθνική Φρουρά υλοποιεί τις διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες που έχουμε υπογράψει», πρόσθεσε.

Ο κ. Πετρίδης ευχαρίστησε την επιτροπή Άμυνας και την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων και ευρύτερα το Κοινοβούλιο «για την αγαστή συνεργασία, για την υπερψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν την Εθνική Φρουρά» και έδωσε την διαβεβαίωση πως «αυτή η αγαστή συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network