MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στην Κύπρο οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις πτήσεων στην ΕΕ

Advertisement

Sponsored by exness

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις πτήσεων στην Ευρώπη καταγράφονται στον Κυπριακό Εναέριο Χώρο – Τι καταγράφεται στην Εκθεση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Advertisement

Τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις πτήσεων στην Ευρώπη καταγράφει το Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων Λευκωσίας, σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Εποπτικής Αρχής η οποία καταγράφεται στην Ετήσια Εκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το 2014.

Συγκεκριμένα, οι καθυστερήσεις στον Κυπριακό Εναέριο Χώρο (ΚΕΧ) το 2014 ήταν κατά μέσο όρο 1.9 λεπτά ανά πτήση, πέραν δηλαδή του στόχου που είναι 1 λεπτό ανά πτήση.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι το Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων Λευκωσίας έχει τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πανευρωπαϊκός στόχος για τη χωρητικότητα (capacity target) διαλαμβάνει βελτίωση στις καθυστερήσεις, ώστε ο μέσος όρος καθυστέρησης ανά πτήση να είναι μέχρι το 2014 κάτω από 0,5 λεπτά.

Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, το πρόβλημα των καθυστερήσεων στον Κυπριακό Εναέριο Χώρο υφίσταται για χρόνια και παρά τις προσπάθειες που γίνονται από το Τμήμα και το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) δεν κατέστη δυνατό να επιλυθεί οριστικά.

Τον Ιούνιο του 2014 το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εφαρμογή του Σχεδίου αύξησης της αποδοτικότητας των Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας συνολικού ύψους €1,5 εκ. επιπρόσθετα της αποζημίωσης για υπερωριακή απασχόληση που ανήλθε σε €1,1 εκ. Στον Προϋπολογισμό του Τμήματος για το 2014 περιλαμβάνονται 98 θέσεις Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας εκ των οποίων οι 27 δεν έχουν πληρωθεί.

Ο Γενικός Ελεγκτής συστήνει όπως το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας διαμορφώσει με το Υπουργείο Μεταφορών σχέδιο μείωσης των καθυστερήσεων με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Εφόσον δε, προστίθεται στην Έκθεση, το Υπουργείο έχει αποφασίσει να κινηθεί προς την επιλογή της δημιουργίας Κρατικής Εταιρείας Ιδιωτικού Δικαίου για παροχή Αεροναυτιλιακών Υπηρεσιών, τούτο θα πρέπει να προχωρήσει και υλοποιηθεί το ταχύτερο, ώστε να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα των υψηλών δαπανών για υπερωρίες και επιδόματα προσωπικού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network