MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Ελλάδος

Advertisement

Sponsored by exness

Στην Κύπρο αύριο ο Πρόεδρος της Ελλάδος – Παρίσταται σε συνέδριο – Συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Advertisement

Στις 11 το πρωί της Τρίτης θα υποδεχτεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον Πρόεδρο της Ελλάδος Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος φτάνει στην Κύπρο προκειμένου να συμμετέχει σε συνέδριο με θέμα τα βασικά χαρακτηριστικά των πολιτευμάτων Κύπρου και Ελλάδας συνδιοργανώνουν στη Λευκωσία η Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Η συνάντηση των δύο Προέδρων, συμπίπτει με μία περίοδο όπου παρατηρείται μία «χαλαρή» κινητικότητα στο Κυπριακό μετά από καιρό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μιλώντας από την αντικατοχική εκδήλωση των Μορφιτών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι τις επόμενες ημέρες «θα γίνουμε μάρτυρες μιας νέας προσπάθειας από πλευράς Ηνωμένων Εθνών με βολιδοσκοπήσεις». Προήγγειλε ότι ο ίδιος θα ανταποκριθεί θετικά και αναμένει να πράξει το ίδιο και η τουρκοκυπριακή πλευρά.

«Προεδρική Δημοκρατία versus Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία»

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο συνέδριο με θέμα «Προεδρική Δημοκρατία versus Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία» θα απευθυνθούν με εισαγωγικές ομιλίες ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης.

Με τη συμμετοχή εγνωσμένου κύρους προσωπικοτήτων του πολιτικού και του νομικού κόσμου τόσο από την Κύπρο όσο και την Ελλάδα, το συνέδριο στοχεύει αρχικά στην ανάλυση των βασικών χαρακτηριστικών των πολιτευμάτων της προεδρικής δημοκρατίας και της προεδρευομένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, εστιάζοντας στις περιπτώσεις της Κύπρου και της Ελλάδας.

Προστίθεται ότι η συγκριτική επισκόπηση των δύο πολιτικών συστημάτων υπό το πρίσμα διαφόρων παραμέτρων (της διάκρισης των τριών εξουσιών, της διαμόρφωσης και εκτέλεσης της γενικής πολιτικής της χώρας, της πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης ενώπιον του κοινοβουλίου, του δημοκρατικού ελλείμματος, των μηχανισμών ελέγχου και ισοζυγιών, του θεσμού του Αρχηγού του κράτους και της ανάδειξής του, του Υπουργικού Συμβουλίου κ.λπ.) θα αναδείξει στο τέλος τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network