MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στην Κύπρο από το 2019… εντοπίστηκε πριν από ένα μήνα το ύποπτο αεροσκάφος

Advertisement

Sponsored by exness

Βρίσκεται από το 2019 στην Κύπρο… εντοπίστηκε πριν από ένα μήνα – Ανήκει σε ιδιωτικό στρατό και εκτιμάται ότι ενεπλάκη σε επιχειρήσεις στη Λιβύη το αεροσκάφος που βρίσκεται καθηλωμένο στην Πάφο – Φτάνουν Κύπρο εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών τον Νοέμβριο για να το ανοίξουν

Το μπάχαλο εξαιτίας ενός λανθασμένου κωδικού, ένα αεροσκάφος καθηλωμένο για καιρό στην Κύπρο, οι εκτιμήσεις για μεταφορά οπλισμού και συμμετοχή σε επιχειρήσεις στη Λιβύη και η χώρα μας βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Advertisement

Το αεροσκάφος, βρίσκεται καθηλωμένο στο αεροδρόμιο της Πάφου και οι αρμόδιες αρχές αναμένουν κάθοδο του ειδικού κλιμακίου της Επιτροπής Κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που θα το ερευνήσει.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος βρίσκεται εδώ από το 2019, ωστόσο τα σωστά στοιχεία επέτρεψαν τον εντοπισμό του μόλις πριν από ένα μήνα.

Σύμφωνα με τα όσα ήδη γνωρίζουν οι αρχές, πρόκειται για μικρό αεροσκάφος, που ανήκει σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη σε ιδιωτικό στρατό και εκτιμάται ότι ενεπλάκη σε επιχειρήσεις στη Λιβύη. «Δεν το πήραμε εμείς το πήρε το πλήρωμα προφανώς για φύλαξη. Βρίσκεται εκεί υπό προστασία μέχρι να εξεταστεί από τα Ηνωμένα Έθνη για να διαπιστωθεί εάν τα στοιχεία που γράφει η έκθεση είναι αληθή. Τα αεροσκάφη αυτά είναι τροποποιημένα από αγροτικά αεροσκάφη για να εκτελούν κάποιες στρατιωτικές δραστηριότητες, κυρίως κατασκοπευτικές. Το αεροπλάνο φαίνεται στο διαδίκτυο να έχει πολυβόλα και κάμερες», δήλωσε στον ΑΝΤ1 που έφερε στο φως το όλο θέμα, ο Διευθυντής Υπηρεσιών Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, Χάρης Αντωνιάδης.

Η ιστορία του αεροσκάφους καταγράφεται στην έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στη Λιβύη, ημερομηνίας 8 Μαρτίου 2021. Συγκεκριμένα, με δημοσιευμένη και σχετική φωτογραφία, αναφέρεται ότι σχέδιο πτήσης για τη Λάρνακα, υποβλήθηκε τον Ιούλιο του 2019, αν και αυτό ίσως να μην είναι ακριβές, καθώς δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κανένα δεδομένο για την εκεί προσγείωση του αεροσκάφους.

«Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναγνώρισε ότι αυτό το αεροσκάφος αναπτύχθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας περί τα τέλη του Ιούνη του 2019 μέχρι 11 Ιουλίου του 2019, οπότε η Ιορδανία έδωσε εντολή στον ιδιοκτήτη να αφαιρέσει όλο τον εξοπλισμό από το αντικείμενο Opus A».

Η άφιξη του κλιμακίου αναμένεται σύμφωνα με σχετική επιστολή εντός Νοεμβρίου. Οι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών θα ανοίξουν το αεροσκάφος που τώρα βρίσκεται σφραγισμένο και υπό φρούρηση στο αεροδρόμιο Πάφου, προκειμένου να διαπιστώσουν το περιεχόμενο του.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Τρέχει..

Protathlima