MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στην Κύπρο 40 νέοι από 8 χώρες στα πλαίσια του ERASMUS+

Advertisement

Sponsored by exness

Στην Κύπρο 40 νέοι από 8 χώρες στα πλαίσια του ERASMUS+ – Ποιος ο στόχος του σχεδίου

Στην Κύπρο βρίσκονται αυτό το διάστημα, 40 νέοι από 8 ευρωπαϊκές χώρες, στα πλαίσια της ανταλλαγής νέων ERASMUS+ με τίτλο «Youth Change for Climate Action», που διοργανώνει ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αγρού.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φιλοδασικού Συνδέσμου Αγρού, στόχος του σχεδίου είναι η ενημέρωση των νέων για την κλιματική αλλαγή, η προστασία του περιβάλλοντος, η προώθηση της ανακύκλωσης και η ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των νέων στα κοινά.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής νέων θα συζητηθούν ζητήματα όπως οι παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις, η βιώσιμη ανάπτυξη, η έλλειψη κοινωνικής συμμετοχής και συμμετοχής των νέων και για να ενεργοποιηθούν τα νεαρά άτομα και να συμμετέχουν σε τοπικό επίπεδο αυξάνοντας την περιβαλλοντική τους ιθαγένεια.

Οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη θεματική, θα διερευνήσουν τις αξίες και τον αντίκτυπο της διαπολιτισμικής μη τυπικής μάθησης, του εθελοντισμού, θα αναπτύξουν νέες πρακτικές, θα χρησιμοποιήσουν το Youthpass ως εργαλείο ανατροφοδότησης και θα κατανοήσουν περισσότερο την πολιτιστική πολυμορφία της Ευρώπης.

Για μια εβδομάδα οι συμμετέχοντες ανταλλάσσουν ιδέες, απόψεις, προτάσεις και καλές πρακτικές σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την ανακύκλωση και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων θα περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης όπως βιωματικά εργαστήρια, ομάδες εργασίας, διαλέξεις, ανοικτές συζητήσεις, προσομοιώσεις, ανταλλαγή καλών πρακτικών και παιχνίδια ρόλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανταλλαγή νέων «Youth Change for Climate Action» προάγει μια περιβαλλοντικά βιώσιμη και υπεύθυνη συμπεριφορά μεταξύ των συμμετεχόντων μέσω της αύξησης της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία της δράσης για τη μείωση ή την αντιστάθμιση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων κινητικότητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network