MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στην «κατάψυξη» η Κύπρος αλλά χωρίς προβλήματα (video-pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Τσουχτερό κρύο και κατάλευκο τοπίο… Άλλοι το απολαμβάνουν από κοντά κι άλλοι από φωτογραφίες – Προς το παρόν από τον καιρό μόνο θετικά αφού δεν έχει παρουσιαστεί κανένα σοβαρό πρόβλημα – Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία το βράδυ – Σε επιφυλακή Αστυνομία και Πυροσβεστική – Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς

Advertisement

Μαγικές είναι οι εικόνες από το χιονισμένο Τρόοδος και τις ορεινές περιοχές που ξυπνούν την επιθυμία για μία κούπα καφέ μπροστά στο ζεστό τζάκι. Από αργά χθες το βράδυ άρχισαν να πέφτουν οι νιφάδες χιονιού και έτσι μέχρι το ξημέρωμα το χιόνι είχε πλέον πάρει τη θέση του.

Στη θέα λοιπόν του κατάλευκου τοπίου πολλοί ήταν αυτοί που έδραξαν της ευκαιρίας να βγουν από το σπίτι και να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο για να το απολαύσουν, βγάζοντας και τις ανάλογες φωτογραφίες.

kyperounta

Οι υπόλοιποι, που απολαμβάνουν από μακριά μέσω φωτογραφιών, δε μένουν παραπονεμένοι καθώς με την πτώση του χιονιά ήρθε για τα καλά και η πτώση της θερμοκρασίας. Η περιοχή μας επηρεάζεται, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, από πολύ ισχυρό βορειοδυτικό ως βόρειο ρεύµα αέρα, σε συνδυασµό µε ψυχρή αέρια µάζα.
Χιονιάς χωρίς προβλήματα

Για καλή μας τύχη μέχρι αυτή τη στιγμή το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού αφήνει μόνο παγωμένα χαμόγελα -λόγω θερμοκρασίας-  αφού δεν αναφέρθηκε κανένα σοβαρό πρόβλημα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής, μιλώντας στη Cyprus Times, ανέφερε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει δεχθεί καμία κλήση για σοβαρό περιστατικό. Αναφερόμενος στην πτώση δέντρων στην πρωτεύουσα λόγω των ισχυρών ανέμων ο κύριος Κεττής είπε ότι δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή και δεν προκλήθηκε σοβαρό πρόβλημα και έτσι δε χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστική.

Η μόνη παρέμβαση της υπηρεσίας του, όπως είπε, ήταν όταν κλήθηκε για στερέωση πινακίδας σε περιοχή της Λάρνακας που λόγω των ανέμων υπήρχε κίνδυνος να πέσει.

15541203_1797071127227011_5432626467295561351_n

Επικίνδυνοι δρόμοι και… προσοχή!

Με συνεχείς ανακοινώσεις της η Αστυνομία Κύπρου ενημερώνει τους οδηγούς για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Λόγω του παγετού ο δρόμος Πλατρών – Τροοδίτισας και οι δρόμοι που οδηγούν (από Αγρό) προς Κυπερούντα και Παπούτσα, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι δρόμοι Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετριάς – Πεδουλά – Pinewood και Πεδουλά – Προδρόμου, λόγω χαλαζόπτωσης έχουν καταστεί ολισθηροί. Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Αστυνομίας «συμβουλεύουμε τους οδηγούς όπως πριν από τις μετακινήσεις τους (ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές) όπως ενημερώνονται από τις Αστυνομικές Ανακοινώσεις για την επικρατούσα κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς αρκετοί είναι οι δρόμοι που είναι ολισθηροί και η ορατότητα είναι περιορισμένη.

15419730_217085885367166_4658881457915876699_o

Κι όσο βραδιάζει θα γίνεται πιο έντονο… Μέχρι και -4 βαθμούς

Το απόγευµα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος στις περισσότερες περιοχές ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να επικρατεί παγετός. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι πολύ ισχυροί 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, ενώ στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης.

Όσο πέφτει το φως της ημέρας τόσο θα υποχωρεί και ο υδράργυρος. Προετοιμαστείτε λοιπόν κατάλληλα αφού απόψε αν και ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και στους -4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να επικρατεί παγετός.

Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, αρχικά µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγµένη µέχρι κυµατώδης για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Δε λέει να αλλάξει γι’ αυτή την εβδομάδα

Αύριο Πέµπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο από το µεσηµέρι και µετά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά όπου θα σχηµατιστεί παγετός.

kyperounta-neoptolemos

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται µεµονωµένη καταιγίδα.

15439959_1245506938848240_6517292167874737275_n

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα παραµείνει στα επίπεδα της Πέµπτης κατά το τριήµερο.

Bίντεο από το Τρίπυλο στον Κάμπο  

Εναλλακτικά δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο ΕΔΩ 

*Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από χρήστες του Facebook 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network