MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στην εφεδρεία με… second hand στολές

Advertisement

Sponsored by exness

Καταγγελίες εφέδρων στη Cyprus Times για χρεώσεις στολών – Μονάδες αδυνατούν να χορηγήσουν παραλλαγές και άρβυλα στους εφέδρους και δίνουν μεγαλύτερα ή μικρότερα μεγέθη – Σε ορισμένες περιπτώσεις δίνουν μεταχειρισμένες στολές που είναι σε «καλή κατάσταση» – Ποια είναι η διαδικασία με βάση τους κανονισμούς – Πώς απαντά το Υπουργείο Άμυνας

Έντονα είναι τα παράπονα μερίδας εφέδρων ότι ορισμένες μονάδες δεν έχουν στρατιωτικές στολές να τους χρεώσουν και σε ορισμένες περιπτώσεις τους δίνονται άρβυλα ή παραλλαγές οι οποίες είναι μικρότερου ή μεγαλύτερου μεγέθους.

Advertisement

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Cyprus Times, ορισμένες μονάδες ζήτησαν από τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς τους να φέρουν όσες στολές έχουν παλιού τύπου -που είναι σε καλή κατάσταση- προκειμένου να τις διαθέσουν στους εφέδρους που δεν έχουν παραλλαγή κατά τις παρουσίες που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Έφεδροι που επικοινώνησαν με την ιστοσελίδα μας, επιβεβαίωσαν τα πιο πάνω, και μας μετέφεραν πως οι μονάδες τους είναι ιδιαίτερα αυστηρές αλλά την ίδια ώρα δεν έχουν ούτε στολές να τους χρεώσουν και σε ορισμένες περιπτώσεις έμαθαν πως οι ελάχιστες παραλλαγές που έχουν για διάθεση οι μονάδες τους είναι μεταχειρισμένες.

Σε ποιες περιπτώσεις όμως είναι υποχρεωτική η χρέωση παραλλαγών στους εφέδρους; Σε επικοινωνία της Cyprus Times με αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Άμυνας, μας αναφέρθηκε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με το απόθεμα στην Εθνική Φρουρά και οι συγκεκριμένες μονάδες πιθανόν να μην ακολούθησαν τις ενδεδειγμένες διαδικασίες, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των εφέδρων τους.

Τι ισχύει με βάση του κανονισμούς;

Σε σχέση με τους κανονισμούς για το εν λόγω ζήτημα, η ίδια πηγή, μας εξήγησε πως οι έφεδροι δικαιούνται να λάβουν από τη μονάδα τους νέα στολή όταν συμπληρώσουν 10 έτη συνεχούς εφεδρείας.

Στην περίπτωση που ορισμένοι έφεδροι έχουν πρόβλημα με την στολή τους λόγω του ότι άλλαξαν τα σωματομετρικά τους δεδομένα -πριν τη συμπλήρωση του πιο πάνω χρονικού διαστήματος- τότε μπορούν να επιστρέψουν την παλιά τους στολή, νοουμένου ότι είναι μη χρησιμοποιημένη, και να λάβουν καινούργια.

Βέβαια, οι μονάδες που έχουν αποθέματα, μπορούν να χορηγήσουν μια νέα στολή σε κάποιο έφεδρο που δεν του κάνει η παλιά του στολή και δεν έχει στην κατοχή του κάποια αχρησιμοποίητη για να την ανταλλάξει.

Στα σκαριά νέα πλατφόρμα

Απ’ εκεί και πέρα, η ίδια πηγή, μας μετέφερε πως βρίσκεται στα σκαριά η ολοκλήρωση σχετικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι έφεδροι θα μπορούν να προσκομίζουν τα στοιχεία τους και τα σωματομετρικά τους δεδομένα, ούτως ώστε να είναι σε θέση η Εθνική Φρουρά να τους χρεώσει το σωστό μέγεθος παραλλαγής και αρβύλων, όταν συμπληρώσουν τα 10 έτη συνεχούς εφεδρείας, και θα πρέπει να λάβουν νέα στολή.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network