MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στην Αθήνα ο Έιντε. Θα συναντηθεί με τον Έλληνα ΥΠΕΞ για το Κυπριακό

Advertisement

Sponsored by exness

Νίκος Κοτζιάς και Έσπεν Μπαρθ Εϊντε θα συναντηθούν την Τρίτη το απόγευμα στην Αθήνα, και αποκλειστικό θέμα των συνομιλιών τους θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς για την επίλυση του Κυπριακού.

Advertisement

Πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Έλληνα Υπουργού μέσα στο 2016 καταδεικνύει «τουλάχιστον ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το Κυπριακό δεν κάνει διακοπές».

Κατά την πληροφόρηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Κοτζιάς θα ενημερωθεί από τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για «την οπτική γωνιά» που έχει ο διεθνής Οργανισμός για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ειδική μνεία αναμένεται να γίνει και από τους δύο άνδρες στο θέμα των εγγυητριών δυνάμεων, στο οποίο η μεν Άγκυρα επιμένει να διατηρηθούν, η δε Αθήνα δια στόματος Κοτζιά έχει εξαρχής απορρίψει ως «καθεστώς απαράδεκτο και αναχρονιστικό». Το ίδιο και η Λευκωσία.

Ανακοινώθηκε επίσημα ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016, και ώρα 15:00, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network