MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στην Αθήνα για επαφές με φόντο το κυπριακό ο ΠτΔ

Advertisement

Sponsored by exness

Στην Αθήνα για επαφές με φόντο το κυπριακό ο ΠτΔ – Συναντάται με Τσίπρα

Advertisement

Στις εργασίες της 3ης Ευρω-αραβικής Συνόδου (EU-Arab Summit), με τίτλο «Κοινοί Ορίζοντες», που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 29 και 30 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα χαιρετίσει τις εργασίες της Συνόδου, που θα αρχίσουν στις 9 το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής, με ομιλία του Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ομιλητές θα είναι, επίσης, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, Ναμπίλ Αμπού Ρντέινεχ, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αυστρίας -η οποία ασκεί την εκ περιτροπής Προεδρία της ΕΕ- της Μάλτας, του Κατάρ, της Ρουμανίας. Επιπλέον, από το ίδιο βήμα θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Αντιπρόεδρος της Σερβίας και Υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, ο Υπουργός Ενέργειας της Αιγύπτου και οι Υφυπουργοί Εμπορίου της Σαουδικής Αραβίας και Υποδομών του Ιράκ, αντίστοιχα.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της Συνόδου είναι «Η Ευρώπη και ο αραβικός κόσμος σε ένα διεθνές περιβάλλον προκλήσεων», «Ευρωπαϊκές και Αραβικές Πολιτικές Γειτονίας στη Μεσόγειο, στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή», «οι Μεταναστευτικές Πολιτικές και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο και την Αφρική», και «Συνεργασία με αραβικά κράτη σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας».

Το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή των ηγετών των κρατών που συμμετέχουν στη Σύνοδο, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας  Αλέξης Τσίπρας.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της 30ης Οκτωβρίου.

Το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα μιλήσει σε δείπνο που διοργανώνει η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών, στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης που θα προηγηθεί το απόγευμα και στην οποία θα συμμετέχει η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της 31ης Οκτωβρίου, συνοδεύει στην Αθήνα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network