MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ για το Brexit

Advertisement

Sponsored by exness

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει νωρίς το πρωί στις Βρυξέλλες όπου θα λάβει μέρος στη σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο –  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 30 Απριλίου 

Advertisement

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, για πρώτη φορά σε μια επίσημη Σύνοδο Κορυφής των «27» καλούνται να υιοθετήσουν στις Βρυξέλλες τις κατευθυντήριες γραμμές για τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αφού ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Ινδία μετέβη στις Βρυξέλλες.

Στη Σύνοδο Κορυφής  βασικό στοιχείο των προτεινόμενων κατευθυντήριων γραμμών για το Brexit είναι η ιδέα μιας «σταδιακής προσέγγισης», τονίζει στην καθιερωμένη επιστολή του προ των Συνόδων Κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα πρέπει να σημειωθεί ικανοποιητική πρόοδος στα βασικά ζητήματα που αφορούν την απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και έπειτα θα συζητηθούν οι μελλοντικές εμπορικές σχέσεις της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται τρία βασικά ζητήματα άμεσα συνδεδεμένα με τη διαδικασία «απένταξης» του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ: Πρώτον, η αντιμετώπιση περίπου 3 εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενός εκατομμυρίου Βρετανών που ζουν σε χώρες της ΕΕ. Δεύτερον, το οικονομικό ζήτημα, δηλαδή το ποσό που πρέπει να καταβάλει το Ηνωμένο Βασίλειο για να «απενταχθεί» από την ΕΕ, το οποίο οι Βρυξέλλες εκτιμούν περί τα 60 δισ. ευρώ. Τρίτον, το ζήτημα των συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network