MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στη Σύνοδο Κορυφής με… ανοιχτό το ενδεχόμενο κυρώσεων

Advertisement

Sponsored by exness

Οι τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων – Αισιόδοξος ο Αναστασιάδης για ισχυρότερα μηνύματα από Ευρωπαίους ηγέτες προς Τουρκία

Advertisement

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία για τις προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη συνέρχεται το απόγευμα, στις Βρυξέλλες, η διήμερη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα θέσει στη Σύνοδο αλλά και στις κατ’ ιδίαν επαφές του που θα έχει με Ευρωπαίους ομολόγούς του το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κοινοτικός Αξιωματούχος, στο πλαίσιο ενημέρωσης δημοσιογράφων, διαβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγούς του σε σχέση με τις παράνομες γεωτρήσεις της Άγκυρας και ότι μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη τους.

Τόσο η Λευκωσία όσο και η Αθήνα αναμένεται να θέσουν την επιτακτική ανάγκη η λεκτική καταδίκη να πάρει πλέον τη μορφή πρακτικών μέτρων κατά της Τουρκίας.

Την Τρίτη οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών, έστειλαν μήνυμα στην Άγκυρα για αυτοσυγκράτηση και σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, ενώ αποφάσισαν να «παγώσουν» τις εργασίες για την Τελωνειακή Ένωση.

Για πρώτη φορά το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, που συνεδρίασε την Τρίτη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων. Στο κείμενο συμπερασμάτων που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων σημειώνεται ότι η ΕΕ θα παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να αντιδράσει καταλλήλως και σε απόλυτη αλληλεγγύη με την Κύπρο.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ κάλεσαν την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα έναντι της Τουρκίας, λόγω των συνεχιζόμενων εξορύξεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ανέφερε ο επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

Παράλληλα, η ΕΕ αποφάσισε να «παγώσει» πέρα από τις ενταξιακές συνομιλίες και τις εργασίες για την Τελωνειακή Ένωση.

Μετά το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network