MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Στη στενή» δύο Ελλαδίτες για τα 10 κιλά ναρκωτικών

Advertisement

Sponsored by exness

Κρίθηκαν ένοχοι δύο Ελλαδίτες για μεταφορά ναρκωτικών στην Κύπρο – Πιάστηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας – Θα έκαναν ελεγχόμενη παράδοση, όμως στο τέλος χάθηκε 

Advertisement

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινές φυλάκισης 10 χρόνων στο Γιώργο Βουλγαράκη 55 χρόνων και 8 χρόνων στο Νικόλαο Σβάρνα Ζυγομήτρο 45 χρόνων, και οι δύο από την Ελλάδα, αφού κρίθηκαν ένοχοι κατόπιν παραδοχής τους στις κατηγορίες της εισαγωγής, κατοχής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα 138 γραμμαρίων κοκαΐνης και εισαγωγής, κατοχής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα ποσότητας 9 κιλών και 747 γραμμαρίων ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο Βουλγαράκης προσεγγίστηκε έναντι αμοιβής να μεταφέρει στην Κύπρο τα ναρκωτικά, ενώ ο ρόλος του Ζυγομήτρου ήταν να ειδοποιήσει τον αποστολέα των ναρκωτικών σε περίπτωση που ο πρώτος ανακοπτόταν για έλεγχο στο αεροδρόμιο Λάρνακας ή στη συνέχεια πριν από την παράδοση, από την Αστυνομία.

Στις 23 Ιουνίου 2015 οι δύο κατηγορούμενοι έφτασαν γύρω στις οκτώ το βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ωστόσο κατά τη διαδικασία παραλαβής των αποσκευών τους η συμπεριφορά τους κίνησε τις υποψίες μελών της ΥΚΑΝ, οι οποίοι και τους ανέκοψαν για έλεγχο. Τελωνειακός λειτουργός του αεροδρομίου πραγματοποίησε έρευνα στις αποσκευές τους όπου και εντοπίστηκαν 10 συσκευασίες που περιείχαν 9747,5 γραμμάρια πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης από την οποία δεν εξήχθη η ρητίνη και 138, 1534 γραμμάρια κοκαΐνης.

Οι δύο συνελήφθηκαν από την Αστυνομία και συμφώνησαν όπως γίνει ελεγχόμενη παράδοση των ναρκωτικών, τα οποία θα κατέληγαν στη Λεμεσό, με στόχο τον εντοπισμό του παραλήπτη. Ο Βουλγαράκης είχε τηλεφωνική επαφή με τον τελικό παραλήπτη, ωστόσο σε κάποιο στάδιο αυτός σταμάτησε να ανταποκρίνεται στο τηλέφωνο με αποτέλεσμα η ελεγχόμενη παράδοση να ναυαγήσει.

Σημειώνεται ότι ο Βουλγαράκης είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κέρκυρας σε ποινή φυλάκισης επτά χρόνων για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και αφού έξέτισε τρία χρόνια από τη ποινή του αποφυλακίστηκε. Ο Ζυγομήτρος είναι λευκού ποινικού μητρώου.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο αναφέρει ότι οι Βουλγαράκης και Ζυγομήτρος, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης αποδέχθηκαν να κάνουν τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Κύπρο λαμβάνοντας ο μεν πρώτος αμοιβή 1,500 ευρώ και ο δεύτερος 500 ευρώ.

Αναφέρεται ακόμα ότι πρέπει να επιβληθούν στους δύο κατηγορουμένους αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές, αφού γνώριζαν ότι μετέφεραν ναρκωτικά από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Ως μετριαστικούς παράγοντες το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη τις προσωπικές και οικογενειακές συνθήκες των δύο καθώς και τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την άμεση παραδοχή τους στην Αστυνομία και στο Δικαστήριο, την άμεση συνεργασία τους με την Αστυνομία με στόχο τον εντοπισμό του τελικού παραλήπτη και το γεγονός ότι ο Βουλγαράκης έδωσε κάποια στοιχεία για την ταυτότητα του ατόμου που τον προσέγγισε στην Ελλάδα και του έδωσε οδηγίες για τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Κύπρο.

Αναφέρεται ωστόσο ότι το Δικαστήριο δεν μπορεί να λάβει υπόψη ως μετριαστικούς παράγοντες την άθλια οικονομική τους κατάσταση, προσθέτοντας πως είναι πασιφανές ότι και οι δύο κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εισαγωγής των ναρκωτικών στη Κύπρο, με καθορισμένο το ρόλο του καθενός. Επίσης και οι δύο επέλεξαν να συμμετέχουν στην μεταφορά των ναρκωτικών.

Το Σώμα στην απόφαση του αναφέρει ότι σε υποθέσεις ναρκωτικών πρέπει να επιβάλλονται αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές, επειδή τα ναρκωτικά αποτελούν μάστιγα που πλήττει την υλική και ηθική ευημερία του ανθρώπου και που σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στην εξαθλίωση και το θάνατο. Ανέφερε ακόμα ότι τα ναρκωτικά αποτελούν τη σύγχρονη μάστιγα της ανθρωπότητας, καταστρέφοντας το πιο ζωντανό κομμάτι της κάθε κοινωνίας, δηλαδή τους νέους και σαν καρκίνωμα ενσπείρουν το πόνο και την εξαθλίωση ακόμα και το θάνατο.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε τελικά ποινές φυλάκισης για τις κατηγορίες της εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α και της κατοχής ελεγχόμενο φαρμάκου τάξεως Α με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Γιώργο Βουλγαράκη και οκτώ ετών στο Νικόλαο Ζυγομήτρο.

Επέβαλε επίσης στον Γιώργο Βουλγαράκη ποινή φυλάκισης 7 χρόνων και στον Νικόλαο Ζυγομήτρο 5 χρόνων στην κατηγορία της εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β και της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Το Κακουργιοδικείο δεν επέβαλε ποινές στις κατηγορίες της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α και της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β.

Οι ποινές και για τους δύο κατηγορούμενους συντρέχουν, ενώ το Κακουργιοδικείο εξέδωσε διάταγμα για δήμευση και καταστροφή των ναρκωτικών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network