MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στη σκιά των «φωνών» από Βρετανία… μαθαίνει σήμερα την ποινή της η 19χρονη

Advertisement

Sponsored by exness

Μία και πλέον εβδομάδα μετά που η 19χρονη Βρετανίδα άκουσε το «ένοχη» από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου και μετά το σάλο που προκλήθηκε και τις παρεμβάσεις που έγιναν από πλευράς Ηνωμένου Βασιλείου, η νεαρή μαθαίνει σήμερα την ποινή της.

Την Δευτέρα που μας πέρασε, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου έκρινε ένοχη πέραν πάσης αμφιβολίας, τη 19χρονη από τη Βρετανία, η οποία κατηγορείτο για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης ύστερα από ψευδή καταγγελία της ότι στις 17/7/19 είχε βιαστεί από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα.

Advertisement

Ανακοινώνοντας την απόφαση του Δικαστηρίου, ο Πρόεδρος του Σώματος, Μιχαήλ Παπαθανασίου, ανέφερε ότι η κατηγορούμενη μεταξύ των ημερομηνιών 17 – 27/7/2019 στο Παραλίμνι, εν γνώσει της έδωσε στην Αστυνομία ψευδή κατάθεση σε συνάφεια με κατά φαντασία ποινικό αδίκημα, δηλαδή ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς υπηκόους, ενώ στη πραγματικότητα γνώριζε ότι η εν λόγω καταγγελία της ήταν ψευδής.

Ταυτόχρονα, απέρριψε «ως παντελώς αναξιόπιστη» τη μαρτυρία της κατηγορούμενης από την οποία όπως είπε «το Δικαστήριο δεν αποκόμισε καλή εντύπωση, ότι δεν είπε την αλήθεια και προσπάθησε να παραπλανήσει το Δικαστήριο». Είπε ακόμα ότι υπήρχε έλλειψη λογικής από την κατηγορούμενη η οποία «έδινε αντιφατικές απαντήσεις, δεν πρόβαλε καθαρές θέσεις ενώπιον του Σώματος, ενώ από τις καταθέσεις της δεν ήταν ξεκάθαρο το τι ακριβώς έγινε μεταξύ της ίδιας και των Ισραηλινών από τις 13-17/7/19.

Μετά από σειρά παρεμβάσεων… σήμερα η απόφαση

Σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή που θα επιβληθεί στη 19χρονη. Υπενθυμίζεται ότι η ποινή που προβλέπεται σε τέτοιου είδους κατηγορία είναι μέχρι ένα χρόνο φυλάκιση ή 1700 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Πάντως η ανακοίνωση της ποινής της 19χρονης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά μετά τις παρεμβάσεις από πλευράς Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά που η 19χρονη κρίθηκε ένοχη, στο twitter ξεκίνησε εκστρατεία με το hashtag #BoycottCyprus, μέσω της οποίας καλούνταν οι Βρετανοί να μην επιλέγουν την Κύπρο για διακοπές, ενώ η είδηση έκανε τον γύρο των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την απόφαση του Δικαστηρίου και γενικότερα την κυπριακή δικαιοσύνη.

Ακολούθησε παρέμβαση του ίδιου του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που αποδίδεται στην υπόθεση.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ είπε ότι μετέφερε προσωπικά στον Κύπριο ομόλογό του τις βρετανικές ανησυχίες για τον τρόπο που διενεργήθηκε η δίκη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ταξιδιωτικής σύστασης κατά της Κύπρου σε περίπτωση απαγγελίας ποινής φυλάκισης, επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τη μητέρα της καταδικασθείσας και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του είναι η επιστροφή της νεαρής στο σπίτι της.

Στο πλευρό της ακτιβίστριες από το Ισραήλ

Πέραν των 40 γυναικών από το Ισραήλ θα βρίσκονται σήμερα στο πλευρό της 19χρονης Βρετανίδας. Τόσο οι γυναίκες από το Ισραήλ όσο και τα μέλη του Δικτύου Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών, θα βρίσκονται έξω από το δικαστήριο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το χειρισμό της υπόθεσης της 19χρονης, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στην Αγία Νάπα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network