MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Advertisement

Sponsored by exness

Από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη – Συνεχής ενημέρωση

Advertisement

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, εν όψει και της αποψινής συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Συνεχής ενημέρωση

 

  • 19:45 – Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη και της ομάδας του ενόψει του αποψινού δείπνου
  • O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε για την αποψινή συνάντηση ότι «ευελπιστούμε πως τα αποτελέσματα της θα ανοίξουν τον δρόμο για μια ουσιαστική και με αποτελέσματα συζήτηση στο πιο σημαντικό κεφάλαιο, της ασφάλειας και των εγγυήσεων, κάτι το οποίο αν πραγματοποιηθεί, θα μπορεί να βοηθήσει και την όλη διαδικασία και τον στόχο για μια συνολική επίλυση του Κυπριακού».
  • Την Δευτέρα το πρωί, έπειτα από βρετανικό αίτημα θα ενημερώσει τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Στο πρόγραμμά του υπάρχει συνάντηση τη Δευτέρα και με τον Τούρκο Μόνιμο Αντιπρόσωπο στα ΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου.
  • Πάντως, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και την Τρίτη θα επισκεφθεί την Αθήνα.
  • Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν θα λάβουν χώρα επαφές του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ Εσπεν Μπάρθ Έιντε με τις δύο πλευρές, εν όψει του δείπνου, το οποίο διπλωματικές πηγές αναμένουν ότι θα διαρκέσει περί τις 3 ώρες.
  • Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σήμερα το πρωί θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες και διπλωμάτες της Μόνιμης Αντιπροσωπείας για προετοιμασία της συνάντησης.
  • Ο Πρόεδρος έφθασε το πρωί στη Νέα Υόρκη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, ενώ απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal