MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στη «μάχη» των Παγκύπριων Εξετάσεων 7.352 τελειόφοιτοι… Kατ’ οίκον εξέταση για μαθητή θετικό στον κορωνοϊό

Advertisement

Sponsored by exness

Επίσημη πρώτη σήμερα για τις Πααγκύπριες Εξετάσεις – Αρχή με το μάθημα των Νέων Ελληνικών – Σύνθετο το φετινό εγχείρημα λόγω κορωνοϊού – Ένας μαθητής θετικός θα εξεταστεί στο σπίτι του

Έναρξη σήμερα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, με την Υπηρεσία Εξετάσεων να δηλώνει πως όλα είναι έτοιμα για αυτό το δύσκολο και συνάμα σύνθετο εγχείρημα.

Advertisement

Σήμερα παρακάθονται στην εξέταση για το μάθημα των Νέων Ελληνικών 7.352 συνολικά υποψήφιοι σε 54 Εξεταστικά Κέντρα σε όλη την Κύπρο.

Σε κάθε αίθουσα φέτος θα βρίσκονται αντί 20, 12 μαθητές μαζί με 2 επιτηρητές, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού. Το εγχείρημα των φετινών παγκύπριων εξετάσεων θεωρείται σύνθετο, ωστόσο όλα είναι έτοιμα και έχουν οργανωθεί σύμφωνα και με τα όσα επιβάλλουν τα πρωτόκολλα.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στην περίπτωση του τελειόφοιτου μαθητή που είναι θετικός στον κορωνοϊό και που φοιτά σε σχολείο της Λευκωσίας.
«Έχουμε μεριμνήσει ακόμα και για αυτές τις περιπτώσεις, έχει ανακοινωθεί ένα πολύ αναλυτικό πρωτόκολλο και θα γίνει κατ’ οίκον εξέταση στο παιδί αυτό».

Μέχρι 26 Ιουνίου θα ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, που αφορά τη διεξαγωγή των Παγκύπριων εξετάσεων και μετά θα γίνει η βαθμολόγηση όπου αναμένεται να σταλούν οι αρχικές βαθμολογίες στα σχολεία για σκοπούς απόλυσης μέχρι τις 10 του Ιούλη. Έπειτα, σε διάστημα δέκα περίπου ημερών θα βγουν και οι βαθμολογίες πρόσβασης ανά πλαίσιο για εισαγωγή στα πανεπιστήμια της Κύπρου.
Σε μεταγενέστερο στάδιο θα βγει και ο γενικός βαθμός κατάταξης για εισαγωγή των νέων στα πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Όσον αφορά την αποστολή των γραπτών στα σχολεία, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με άλλες χρονιές. Τα γραπτά θα αποστέλλονται με ασφάλεια από το Θεματοθετικό Κέντρο των Παγκύπριων Εξετάσεων στα Συντονιστικά Κέντρα και έπειτα θα γίνει η παράδοση τους σε όλα τα Εξεταστικά Κέντρα ανά το Παγκύπριο.

Στα πλαίσια έναρξης των εξετάσεων, ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, θα επισκεφθεί το πρωί το Λύκειο Κύκκου Β’ στην Έγκωμη, στην επαρχία Λευκωσίας.

Το πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2020:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network