MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στη Λισαβόνα o Αναστασιάδης για τη Σύνοδο Κορυφής των μεσογειακών κρατών

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί σήμερα Παρασκευή για τη Λισαβόνα όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ (ΜED Group), που θα αρχίσουν το πρωί της 28ης Ιανουαρίου

Advertisement

Η Σύνοδος Κορυφής στη Λισσαβόνα είναι η δεύτερη κατά σειρά Σύνοδος Κορυφής των χωρών του Med Group – η πρώτη έλαβε χώρα στην Αθήνα, στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 – και πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας António Costa. Στη Σύνοδο θα συμμετέχουν οι επτά Αρχηγοί Κρατών ή Κυβερνήσεων της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Κύπρου, της Ελλάδας, της Μάλτας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Στόχος της Συνόδου, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, είναι ο συντονισμός των θέσεων του χωρών αυτών, που βρίσκονται αντιμέτωπες με κοινές προκλήσεις, ενόψει της Άτυπης Συνόδου Κορυφής στη Μάλτα, στις 3 Φεβρουαρίου 2017.

Τη Σύνοδο Κορυφής στη Λισσαβόνα αναμένεται να απασχολήσουν ζητήματα που αφορούν το Μέλλον της ΕΕ, τη Μετανάστευση, την Εσωτερική και Εξωτερική Ασφάλεια και την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

Μετά τις εργασίες της Συνόδου θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των επτά αρχηγών Κρατών ή Κυβερνήσεων.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο ενωρίς το πρωί της 29ης Ιανουαρίου, θα συνοδεύει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network