MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στη Λεμεσό για τα προβλήματα στα σχολεία η Επιτροπή Παιδείας

Advertisement

Sponsored by exness

Προβλήματα κτιριακών υποδομών που αντιμετωπίζουν σχολεία στη Λεμεσό εξέτασαν σε επί τόπου επίσκεψή τους μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, στο πλαίσιο των προσπαθειών καταγραφής και προώθησης λύσης για τα δημόσια εκπαιδευτήρια

Advertisement

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο Δημοτικό Σχολείο Λινόπετρας, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Γεώργιος Τάσου, ανέφερε πως στο συγκεκριμένο σχολείο εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα, «με αποτέλεσμα τα τελευταία δυο χρόνια οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να ταλαιπωρούνται σε ένα σχολείο που μπορούμε να το πούμε αχούρι, με όλη την έννοια της λέξης».

Ο κ. Τάσου είπε πως είναι αδιανόητο στον 21ο αιώνα να στάζουν οι στέγες σχολείων, οι καθηγητές να αναγκάζονται να τοποθετούν κουβάδες σε αίθουσες διδασκαλίες, να παρατηρούνται προβλήματα λειτουργικότητας και γενικά να επικρατεί μια εικόνα που δεν μας τιμά.

Όπως εξήγησε, αν και είχε ανατεθεί σε εργολάβο πριν από δυο χρόνια η κατεδάφιση και η ανοικοδόμηση καινούργιων κτιριακών εγκαταστάσεων, το έργο σταμάτησε αφού λόγω της οικονομικής κρίσης ο εργολάβος αδυνατούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

«Απαιτήσαμε από το Υπουργείο Παιδείας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην κατακύρωση της προσφοράς σε νέο εργολάβο, έτσι ώστε να αρχίσει η ανοικοδόμηση αυτού του σχολείου γιατί είναι κρίμα για τα παιδιά μας», είπε ο κ. Τάσου, προσθέτοντας ότι έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις πως εντός ημερών θα υπογραφούν τα νέα συμβόλαια, με απώτερο στόχο την ολοκλήρωση του έργου εντός δυο ετών.

Ανέφερε δε πως θα πρέπει και η Σχολική Εφορεία να μεριμνήσει ώστε να διευθετηθούν όσα μικροπροβλήματα μπορούν επιλυθούν, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας επισκέφθηκαν επίσης το Λύκειο Αγίου Αντωνίου και το Γυμνάσιο του Ύψωνα, όπου επίσης ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που εκκρεμούν.

Σε σχέση με το Γυμνάσιο του Ύψωνα, ο Δήμαρχος Άριστος Αριστείδου Παλούζας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι έχει επισημανθεί από τον ίδιο και τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας το σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει και η ανάγκη επέκτασης του σχολείου με τουλάχιστον πέντε ακόμη νέες αίθουσες διδασκαλίας.

Επισημάνθηκε ακόμη ότι τόσο τα τρία δημοτικά του Ύψωνα και τα δυο δημόσια νηπιαγωγεία είναι υπερπλήρη, αφού όπως είπε ο κ. Παλούζας, ο Ύψωνας κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού στην Κύπρο, κατά 73%, από το 2001 μέχρι το 2011.

Στους βουλευτές επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη για δημιουργία ενός 4ου δημοτικού σχολείου στον Ύψωνα, ενώ λήφθηκαν διαβεβαιώσεις από εκπρόσωπο των Τεχνικών Υπηρεσιών ότι εντός Νοεμβρίου θα προκηρυχτούν προσφορές για 6 νέες αίθουσες στο 3ο δημοτικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network