MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στη Λεμεσό για σειρά εργαστηρίων ο Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας «NetZeroCities»

Advertisement

Sponsored by exness

Στη Λεμεσό για σειρά εργαστηρίων ο Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας, NetZeroCities – Αξιολογήθηκε με τον Δήμαρχο η ετοιμότητα προς τον στόχο της Κλιματικής Ουδετεροτητας

Επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Λεμεσού πραγματοποίησε ο κ. Bob D’Haeseleer, Σύμβουλος Πόλεων της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας, NetZeroCities. Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο συμμετοχής της πόλης μας στην Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Κλιματικά Ουδέτερη και Έξυπνη Λεμεσός μέχρι το 2030, με σκοπό να συμβουλέψει μέσα από σειρά εργαστηρίων, εμπλεκόμενους φορείς τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Advertisement

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε και το πρώτο εργαστήρι γνωριμίας, στο Δημοτικό Μέγαρο, προκειμένου να εκτιμηθεί το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ετοιμότητα της πόλης μας, σε σχέση με την Αποστολή. Το πρώτο εργαστήρι ξεκίνησε με ενημέρωση από τον κ. D’Haeseleer για τις εργασίες που γίνονται από τη NetZeroCities για την επιτυχημένη συνεργασία των πόλεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον στόχο που έχουν θέσει για κλιματική ουδετερότητα.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης κατά τον χαιρετισμό του παρουσίασε τα βήματα αλλά και τα εμπόδια στη μέχρι σήμερα πορεία και αναφέρθηκε στο σημείο που βρίσκεται η προσπάθεια. «Η παρουσία σας εδώ θα είναι πολύ χρήσιμη, θα μας δώσετε συγκεκριμένες συμβουλές για το πώς είναι τα πράγματα και πώς να πετύχουμε τους στόχους μας το συντομότερο δυνατό».

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι μπροστά μας κι έχουμε καταρτίσει χρονοδιάγραμμα προς ετοιμασία του προσχεδίου της πρότασης μας. Έχουμε λίγους μήνες για να το κάνουμε, επομένως πρέπει να επιταχύνουμε. Ενισχύουμε την ομάδα μας με αρκετούς τεχνοκράτες που θα εργαστούν για να προετοιμάσουν την πρώτη μας πρόταση. Παράλληλα, μια επίσης μεγάλη πρόκληση είναι να ξεπεραστεί το πρόβλημα της γραφειοκρατίας» είπε καταλήγοντας ο κ. Νικολαΐδης.

Σε δηλώσεις του ο κ. D’Haeseleer, μίλησε για τον σκοπό της επίσκεψής του. «Είμαι εδώ για να βοηθήσουμε τον Δήμο να ξεπεράσει τις προκλήσεις και τα εμπόδια γιατί πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Από την άλλη τα οφέλη από αυτό το πρόγραμμα μπορεί να είναι τεράστια για κάθε πόλη που συμμετέχει και δεν μιλάμε μόνο για το περιβάλλον».

Η πρώτη μέρα των εργαστηρίων είχε ως θεματικές τη δημιουργία ορόσημου και τη χαρτογράφηση του ορίζοντα για το τι πρέπει να γίνει μέχρι το 2030 σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, οι ακτές, το δομημένο περιβάλλον και η κυκλική οικονομία. Επίσης συζητήθηκαν εκτενώς τα εμπόδια και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της προσπάθειας των Δήμων για κλιματική ουδετερότητα.

Το πρόγραμμα της ατζέντας θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, συναντήσεις με κρατικούς αξιωματούχους καθώς και επισκέψεις σε καίρια σημεία της πόλης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΜΠΑΚΕΝΓΚΑ;

ShootandGoal