MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Τ/κ αντιρρησίας συνείδησης Χαλίλ 

Advertisement

Sponsored by exness

Περίμενε τους «αστυνομικούς» στο σαλόνι του σπιτιού του και δεν έφερε αντίσταση στη σύλληψή του ο Τ/κ αντιρρησίας συνείδησης, Χαλίλ Καραπατσιάογλου, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή για 20 μέρες γιατί αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο των 2.000 ΤΛ επειδή αρνείται να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως έφεδρος.

Advertisement

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, προς στήριξη του Χαλίλ στο σπίτι του στην Λευκωσία βρίσκονταν από το πρωί η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι.

Το αυτοκίνητο της «αστυνομίας» στάθμευσε έξω από την οικία του και το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί εκεί, χειροκροτούσε τον Χαλίλ όταν οι «αστυνομικοί» τον οδηγούσαν σε αυτό.

Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες ο Καραπατσιάογλου δέχθηκε τηλεφώνημα από τα κεντρικά γραφεία της «αστυνομίας» ότι θα πήγαιναν στις 11 το πρωί να τον πάρουν από το σπίτι. «Δεν θα αντισταθώ, κοπιάστε» φέρεται να δήλωσε ο αντιρρησίας συνείδησης, που το πρωί είχε δώσει εξετάσεις στο «πανεπιστήμιο» ανατολικής Μεσογείου όπου φοιτά.

Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του, Οντζέλ Πολιλί έχει εφεσιβάλει την απόφαση του «στρατιωτικού δικαστηρίου». Ο Χαλίλ οδηγήθηκε στο «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας για ιατρικό έλεγχο πριν μεταφερθεί στις κεντρικές φυλακές όπου θα εκτίσει την ποινή των 20 ημερών.

Μετά τη σύλληψη του Χαλίλ στο σπίτι του, εκ μέρους της πρωτοβουλίας για τους αντιρρησίες συνείδησης, ο Μουράτ Κανατλί μίλησε για «πληγή της δικαιοσύνης», λέγοντας ότι ο Χαλίλ είναι όμηρος της Τουρκίας. Ο κ. Κανατλί μίλησε για τις διαδικασίες ενώπιον των «δικαστηρίων» που αφορούν τους αντιρρησίες και σημείωσε ότι και η διαδικασία ενώπιον του ΕΔΑΔ συνεχίζεται.

Εάν δεν περάσει η «νομοθεσία», πρόσθεσε, που βρίσκεται τώρα ενώπιον της «βουλής», θα ακολουθήσουν κι άλλοι την τύχη του Χαλίλ προσθέτοντας ότι εναντίον του Καραπατσιάογλου εκκρεμούν τέσσερις υποθέσεις που αφορούν τις χρονιές που αρνήθηκε να υπηρετήσει ως έφεδρος.

Ο Μουράτ Κανατλί κάλεσε τέλος τον κόσμο που θέλει να στηρίξει τον Χαλίλ και τους αντιρρησίες συνείδησης να βρίσκεται στις 5 το απόγευμα έξω από τις κεντρικές φυλακές όπου θα μεταφερθεί εκείνη την ώρα ο αντιρρησίας συνείδησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network