MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στη φυλακή 15 χρόνια Αγγλοκύπριος για απόπειρα βιασμού στο Λονδίνο. «Θεωρείται επικίνδυνος»

Advertisement

Sponsored by exness

Στη φυλακή για 15 χρόνια νεαρός Αγγλοκύπριος για απόπειρα βιασμού στο Λονδίνο – «Θεωρείται επικίνδυνο άτομο» – «Το Λονδίνο θα είναι ένα πιο ασφαλές μέρος τώρα που βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα» δήλωσε η αστυνομικός-ντετέκτιβ Mary Fenton

Ποινή φυλάκισης 15 ετών επιβλήθηκε στον 29χρονο Αγγλοκύπριο James Nicolaou για απόπειρα βιασμού στο πάρκο Neasden Recreation Ground στο Λονδίνο.

Advertisement

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παροικιακή», την περασμένη Πέμπτη ο 29χρονος οδηγήθηκε στο Harrow Crown Court και κρίθηκε ένοχος για δύο κατηγορίες απόπειρας βιασμού, σεξουαλικής επίθεσης και κατοχής μαχαιριού.

Συγκεκριμένα, στις 2 Αυγούστου του 2021, σύμφωνα πάντα με την «Παροικιακή», μια γυναίκα έσπευσε στο νοσοκομείο του βόρειου Λονδίνου μετά από αδιαθεσία που είχε. Κατά την εξέταση της διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα στο κεφάλι και μώλωπες. Τότε η ίδια ανέφερε στο προσωπικό του νοσοκομείου ότι λίγες ημέρες νωρίτερα (31 Ιουλίου) είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από άντρα στο πάρκο Neasden Recreation Ground.

Σύμφωνα με την ίδια, ο δράστης υπό την απειλή μαχαιριού επιχείρησε να την βιάσει και η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της. Όταν ξύπνησε διαπίστωσε πως ο δράστης είχε φύγει.

Το προσωπικό του νοσοκομείου ειδοποίησε την Αστυνομία και άρχισαν άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Οι εν λόγω γυναίκα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και τα αποτελέσματα «πρόδωσαν» την ταυτότητα του 29χρονου δράστη.

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 7 Αυγούστου του 2012, οι αρχές εντόπισαν τον 29χρονο Κύπριο και του πέρασαν χειροπέδες.

Σε δηλώσεις της η αστυνομικός-ντετέκτιβ Mary Fenton, ανέφερε πως: «ο δικαστής του HHJ Bourne QC, παρατήρησε ότι ο Νικολάου θεωρείται επικίνδυνο άτομο, γι’ αυτό του επιβλήθηκε αυτή η ποινή. Πιστεύω ότι το Λονδίνο θα είναι ένα πιο ασφαλές μέρος τώρα που βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα».

Σημείωσε επίσης, μεταξύ άλλων πως «το θύμα… έδειξε μεγάλο θάρρος καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνάς».

Κάλεσε επίσης τα θύματα που δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις να πάρουν θάρρος από αυτή την καταδίκη και να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά στην Αστυνομία. «Θα σας ακούσουμε, θα ερευνήσουμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φέρουμε τους παραβάτες στη δικαιοσύνη», υπογράμμισε η ντετέκτιβ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal