MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στάση εργασίας και από την ΟΛΤΕΚ… Χάνεται η 3η διδακτική περίοδος

Advertisement

Sponsored by exness

Σε στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα, την 3η διδακτική περίοδο, δηλαδή από τις 09:30 μέχρι και τις 10:15, οι εκπαιδευτικοί – μέλη της ΟΛΤΕΚ.

Σε δηλώσεις του χθες στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, είπε ότι με την στάση εργασίας η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου θέλει να ευαισθητοποιήσει το κοινό αλλά και το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά τόσο κάποια θέματα γενικά, όπως είναι το συνταξιοδοτικό, αλλά και πολύ περισσότερο για θέματα που ταλανίζουν την τεχνική εκπαίδευση.

Advertisement

Σημείωσε ότι δεν παρατηρείται, βασικά, καμία αύξηση στα ποσοστά των μαθητών που ακολουθούν την τεχνική εκπαίδευση, πράγμα το οποίο δεν υποστηρίζει αυτά που δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας, ότι έχει την τεχνική εκπαίδευση ψηλά στις προτεραιότητές του.

Ερωτηθείς αν έχει οριστεί συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ είπε πως όχι δεν οριστεί.

Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι την Πέμπτη η Οργάνωση θα αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Παιδείας με τα κύρια ζητήματα που κατά την άποψη της αφορούν την τεχνική εκπαίδευση και κρίνουν ότι είναι ζωτικής σημασίας, «έτσι ώστε η τεχνική εκπαίδευση πραγματικά να αναβαθμιστεί και να προχωρήσει μπροστά, μαζί βέβαια και με τα άλλα τα γενικότερα θέματα που είναι το συνταξιοδοτικό, τα χρονοδιαγράμματα και οι διαδικασίες για τα τετράμηνα, κ.λπ.».

«Ελπίζω να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης που πάει να δημιουργηθεί, διότι κάτι διαφορετικό είναι παντελώς ανεπιθύμητο από εμάς», κατέληξε.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως τα σχολεία θα είναι ανοιχτά κατά την ώρα που οι καθηγητές θα απεργούν και καλεί τους γονείς να οργανώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι η ΟΛΤΕΚ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της σε στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 9:30 μέχρι και τις 10:15.

Οι Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης θα παραμείνουν ανοικτές κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα και το προσωπικό των Γραμματειών θα βρίσκεται στις θέσεις του.

Προτρέπονται οι γονείς όπως οργανώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network