MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στα ύψη οι υπερωρίες των σωμάτων ασφάλειας… δείχνει η Έκθεση Ελεγκτικής για Υπ. Δικαιοσύνης

Advertisement

Sponsored by exness

Στη δημοσιότητα η ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υπουργείο Δικαιοσύνης – Διαπιστώνει καθυστερήσεις στην επίλυση των στεγαστικών αναγκών της Αστυνομίας και του Κρατικού Αρχείου – Υψηλά επίπεδα υπερωριών στις τάξεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Φυλακών – Εισηγείται σύσταση αξιόπιστου συστήματος ελέγχου

Στη δημοσιότητα δόθηκε η ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με θέμα τον Έλεγχο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως.

Advertisement

Στην έκθεση της η Ελεγκτική διαπιστώνει μεταξύ άλλων σημαντικές καθυστερήσεις στην επίλυση των στεγαστικών αναγκών της Αστυνομίας και του Κρατικού Αρχείου, καθώς υψηλά επίπεδα υπερωριών στις τάξεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Φυλακών.

Συγκεκριμένα, με βάση τα επιμέρους ευρήματα του οικονομικού ελέγχου, καθώς και του ελέγχου συμμόρφωσης, η Ελεγκτικής Υπηρεσία καταλήγει στα πιο κάτω γενικά συμπεράσματα:

α.           Διαπιστώσαμε αδυναμίες ως προς τη συμμόρφωση με τις πρόνοιες των σχετικών Νόμων, Κανονισμών και Αστυνομικών Διατάξεων.

β.           Εντοπίσαμε αδυναμίες στον έλεγχο των δαπανών και μη πλήρη συμμόρφωση με τις εγκυκλίους του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας.

γ.           Παρατηρήσαμε σημαντικές καθυστερήσεις στην επίλυση των στεγαστικών αναγκών της Αστυνομίας και του Κρατικού Αρχείου.

δ.           Οι ώρες που βρίσκονταν πιστωμένες, λόγω υπερωριών, στο προσωπικό της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Φυλακών, εξακολουθούν να είναι σε υψηλά επίπεδα.

Εισηγείται σύσταση αξιόπιστου συστήματος ελέγχου

Στις γενικές συστάσεις της η Ελεγκτική αναφέρει: «όπως προκύπτει από τα πιο πάνω συμπεράσματα, τα επιμέρους ευρήματα που προέκυψαν, αφορούσαν στην πλειοψηφία τους σε ελλείψεις στην εφαρμογή των θεσπισμένων διαδικασιών».

«Για τον σκοπό αυτό», σημειώνει η Ελεγκτική, «θα πρέπει να θεσπιστεί ένα αξιόπιστο σύστημα εσωτερικού ελέγχου, το οποίο θα διασφαλίζει την τήρηση των σχετικών κανονιστικών διατάξεων και διαδικασιών, καθώς και την παρακολούθηση και υλοποίηση των συστάσεων της Υπηρεσίας μας, στο πλαίσιο των αρχών της χρηστής διοίκησης».

«Συναφώς αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 80(1) του περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και του Δημοσιονομικού Πλαισίου Νόμου, κάθε οικονομικός φορέας προβαίνει στις απαραίτητες διευθετήσεις για εφαρμογή και λειτουργία συστήματος εσωτερικού ελέγχου για τις δραστηριότητες που είναι υπό την ευθύνη του», υπογραμμίζει η καταληκτικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Δεδομένο..

Protathlima