MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στα ύψη η τιμή των κρεάτων… έρχονται κι άλλες αυξήσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Ακριβότερο το χοιρινό και το κοτόπουλο – 20% αύξηση σε δύο βδομάδες – Έρχονται νέες αυξήσεις διαμήνυσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών

Την ανιούσα πήραν οι τιμές των κρεάτων λόγω της Παγκόσμιας κρίσης στα σιτηρά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστα Λειβαδιώτη, ο οποίος ανέφερε μιλώντας στη Cyprus Times ότι οι κρεοπώλες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας και τώρα ελέω του πολέμου στην Ουκρανία.

Advertisement

Ερωτηθείς για το ποσοστό των αυξήσεων που ήδη παρατηρήθηκαν, είπε ότι είχαμε αυξήσεις 10% στο χοιρινό, ενώ την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω αύξηση της τάξης του 10%.

«Όσον αφορά τις τιμές, αυτή την στιγμή το χοιρινό κρέας πωλείται γύρω στα 5 ευρώ το κιλό και το κοτόπουλο στα 4 ευρώ», ενώ σημείωσε ότι αύξηση περίπου ένα ευρώ το κιλό αναμένεται να έχουμε τον άλλον μήνα στο αρνί.

Για το κοτόπουλο η αύξηση που παρατηρείται σήμερα είναι περίπου 20% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. «Οι κρεοπώλες βρίσκονται στο αμήν και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να απορροφήσουν τις αυξήσεις, έτσι αυτές θα φανούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα» είπε.

Κληθείς να απαντήσει για τις επιπτώσεις του πολέμου και πότε αναμένεται να δούμε τον πραγματικό αντίκτυπο στις τιμές, είπε ότι αυτές θα ξεκαθαρίσουν σε 2-3 μήνες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network