MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στα Βαρώσια ο Οζερσάι με την ομάδα καταγραφής 

Advertisement

Sponsored by exness

«Σε λίγο θα μπούμε στα Βαρώσια μαζί με τα μέλη της ομάδας καταγραφής», ανέφερε ο Κουντρέτ Οζερσάι τηλεφωνικά σήμερα το πρωί σε εκπομπή του τουρκικού καναλιού NTV. «Έχουμε κάποια αδρά στοιχεία στα χέρια μας. Αυτά πρέπει να τα επικαιροποιήσουμε».

Advertisement

Ο «υπεξ» ανέφερε ότι επιταχύνονται οι εργασίες για το άνοιγμα της «πόλης φάντασμα», όπως είναι γνωστά τα Βαρώσια, και λέγοντας ότι «σήμερα προχωρούμε στην εφαρμογή της απόφασης για την καταγραφή», ανακοίνωσε ότι η ομάδα ειδικών θα έκανε σήμερα την πρώτη της επιθεώρηση επί του εδάφους και θα πήγαινε και ο ίδιος μαζί τους.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του NTV, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι το ψευδοκράτος, πριν κάνουν ένα βήμα θα πρέπει να δουν την κατάσταση των περιουσιών, “που ανήκαν στους παλιούς ιδιοκτήτες, τους Ε/κ”. Σημαντικό, πρόσθεσε, είναι το γεγονός ότι έλαβαν απόφαση να κάνουν την εργασία αυτή της καταγραφής χωρίς να παραβιαστούν τα ατομικά αλλά και τα περιουσιακά δικαιώματα του ΕΒΚΑΦ.

«Τώρα προχωράμε στην εφαρμογή. Θα κάνουμε σιγά σιγά έρευνα επί του εδάφους για την κατάσταση αυτών των κτιρίων, της υποδομής της πόλης, την κατάσταση των τουριστικών καταλυμάτων. Μετά την ολοκλήρωση αυτή της έρευνας θα αποφασίσουμε με ποιον τρόπο τα κλειστά Βαρώσια θα αποτελέσουν μέρος της κοινωνικής ζωής. Τη στασιμότητα των κλειστών Βαρωσίων, το να μείνουν έτσι, δεν το δεχόμαστε».

Δεν μπορεί, συνέχισε, να συνεχίσει να είναι στρατιωτική περιοχή και οι άνθρωποι που έχουν δικαίωμα στις περιουσίες εκεί να μην έχουν κανένα δεσμό/επαφή. Θα κάνουμε την περιοχή μέρος της κοινωνικής ζωής των ανθρώπων. «Αυτό θα γίνει μονομιάς ή σταδιακά, θα το αποφασίσουμε ανάλογα με τα αποτελέσματα της εργασίας που γίνεται. Η σημερινή κατάσταση δεν θα συνεχιστεί».

Δεν είναι πολύ ρεαλιστικό, σημείωσε, να συμβεί αυτό μια φορά – να ανοίξουν δηλαδή τα Βαρώσια στην ολότητά τους μονομιάς – ίσως σταδιακά, συμπλήρωσε. Σε κάθε περίπτωση η σημερινή κατάσταση δεν θα συνεχιστεί και ως «κυβέρνηση» είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το στάτους κβο να συνεχιστεί, «να σπάσουμε αυτή την δομή».

Θα ανοίξουν υπό τ/κ διοίκηση, δηλώνει για τα Βαρώσια ο Ερσίν Τατάρ

Η εργασία για τα Βαρώσια δεν αφορά μόνο την καταγραφή του αριθμού των ερειπωμένων ή κατεστραμμένων κτιρίων στην περίκλειστη πόλη, αλλά και την καταγραφή των εγγράφων και τίτλων ιδιοκτησίας όλων των περιουσιακών στοιχείων, περιλαμβανομένων και εκείνων του ΕΒΚΑΦ, ανέφερε ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ.

Μετά από συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί ο κ. Τατάρ ρωτήθηκε εάν σήμερα άρχισε η καταγραφή από τη σχετική ομάδα στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων. Απάντησε ότι σε αυτή την καταγραφή συγκεντρώνουν ακόμη περισσότερα έγγραφα είτε από το «τμήμα» βακουφίων, είτε από αλλού και μέσω της Άγκυρας περιλαμβανομένων. Μετά την καταγραφή θα γίνουν και άλλα βήματα, αλλά η πρόθεσή μας είναι ξεκάθαρη, ανέφερε ο κ. Τατάρ. «Δεν μπορώ να δώσω τώρα ημερομηνία, αλλά πρόθεσή μας είναι να ανοίξει η περιοχή για εγκατάσταση υπό τ/κ διοίκηση».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network