MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στα «δικαστήρια» το αμφιλεγόμενο νέο πολεοδομικό «διάταγμα» για την Κερύνεια

Advertisement

Sponsored by exness

Στα «δικαστήρια» οδηγείται στα κατεχόμενα το αμφιλεγόμενο νέο πολεοδομικό «διάταγμα» για την Κερύνεια – Μετά από έγκριση του λεγόμενου «υπουργικού συμβουλίου»

Advertisement

Την νομική οδό θα πάρει στα κατεχόμενα το μεγάλο ζήτημα των πολεοδομικών αλλαγών στην περιοχή της Κερύνειας που ενέκρινε το “υπουργικό συμβούλιο” με “διάταγμα” και προχθές με την έκδοσή του στην “επίσημη” εφημερίδα του “κράτους” τέθηκε σε ισχύ.
Πρωτοσέλιδα ο τ/κ Τύπος σήμερα γράφει ότι η πρωτοβουλία Κερύνεια, το επιμελητήριο πολεοδόμων και το ΡΤΚ θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη και στο “ανώτατο δικαστήριο” εναντίον του “διατάγματος” της “κυβέρνησης” το οποίο αλλάζει την πολεοδομία σε 12 περιοχές, χωριά και προάστια αλλά και εντός της ίδιας της Κερύνειας, αυξάνοντας το συντελεστή δόμησης, το ύψος των κτιρίων και τις περιοχές που μπορούν να αναπτυχθούν.

Το “διάταγμα” είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, εξ ου και η ίδρυση της πρωτοβουλίας Κερύνειας με κύριο στόχο την αποτροπή της εφαρμογής του. Η Γενί Ντουζέν που έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με το θέμα με τίτλο “Στα μαύρα μεσάνυχτα αλλαγές στο διάταγμα!” επικρίνει σήμερα το γεγονός ότι αυτό τέθηκε σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα με την δημοσίευση της “επίσημης εφημερίδας”, ενώ ισχυρίζεται ότι υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το τι είχε παρουσιαστεί νωρίτερα από ειδικούς σε δημόσιες συζητήσεις στην Κερύνεια.

Η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι με τις πολεοδομικές αλλαγές ευνοείται ο τουρκικός όμιλος Καγιά που θα μπορέσει να χτίσει νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Κερύνειας.

Με το “διάταγμα” ορίζονται μπλε και καφέ περιοχές. Στις μπλε περιοχές το ύψος των κτιρίων μπορεί να φτάσει μέχρι τους 7 ορόφους (σήμερα είναι πέντε). Η τουριστική ανάπτυξη από το 20% αυξάνεται στο 30% ενώ αυξάνεται και η παραθαλάσσια περιοχή που μπορεί να αναπτυχθεί τουριστικά. Ο γγ του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν ανέφερε ότι το συντομότερο δυνατό, μετά την Γιορτή των Θυσιών, θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη γιατί αυτό που τελικά δημοσιεύθηκε διαφέρει από αυτό που συζητήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας Κερύνεια, Χαλίλ Πασιά σε δημοσιογραφική διάσκεψη χθες κατηγόρησε την “κυβέρνηση” ΚΕΕ – ΔΚ ότι αυτό που θέλει είναι να νομιμοποιήσει τα παράνομα κτίρια στην περιοχή και να βάλει μπετόν σε όλα τα παράλια και δημοσίευσε το “διάταγμα” στις 8 Σεπτεμβρίου“μέσα στη νύχτα, άρον άρον” και λίγο πριν από το μπαϊράμ “πιστεύοντας ότι ο κόσμος θα ξεχάσει. Δεν είναι εννιά μέρες (που διαρκεί φέτος το Κουρμπάν μπαϊράμ), ούτε σε 999, σε πρόκειται να ξεχάσουμε αυτή την αδικία, την παρανομία”.

Τριάντα οργανώσεις στηρίζουν την πρωτοβουλία, σημείωσε, και έχουν μεταφέρει τις έντονες ενστάσεις πολλών οργανωμένων φορέων της Κερύνειας και της περιοχής στην “κυβέρνηση” που όμως δεν εισάκουσε.

Μετά την Γιορτή των Θυσιών, αναφέρει σήμερα η Αφρίκα, το επιμελητήριο πολεοδόμων και ο σύνδεσμος αρχιτεκτόνων και μηχανολόγων σε κοινή συνεδρία αποφάσισαν χθες βράδυ να προσφύγουν στο “ανώτατο δικαστήριο” για “διάταγμα” αναστολής της εφαρμογής του “διατάγματος”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network