MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σπίτια ακατοίκητα… «χτύπησε» γερά η κακοκαιρία το Νικητάρι. Άμεση στήριξη 2 χιλιάδων (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Μετρούν ζημιές από την κακοκαιρία στην επαρχία Λευκωσίας – Στο Νικητάρι ο Υπουργός Εσωτερικών – 2 χιλιάδες ευρώ στήριξη στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν – Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές

Ζημιές σε στέγες, εντός και εκτός σπιτιών… Η κακοκαιρία χτύπησε το Νικητάρι και οι κάτοικοι προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν να καταστήσουν βιώσιμες τις οικίες τους. Η κακοκαιρία ήρθε λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Advertisement

Τουλάχιστον 15 σπίτια στο Νικητάρι κατέστησαν ακατοίκητα μετά τον ανεμοστρόβιλο, ενώ άλλα υπέστησαν αρκετές ζημιές, ενώ από το καιρικό φαινόμενο επηρεάστηκε και η ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Άμεση κρατική στήριξη στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε τις πρωινές ώρες.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι το Νικητάρι έχει τουλάχιστον 15 σπίτια, τα οποία θεωρούνται ακατοίκητα, διότι ο ανεμοστρόβιλος παρέσυρε οροφές και δεν έμεινε τίποτε. Υπάρχουν, συνέχισε, και άλλα σπίτια που έχουν αρκετές ζημιές, τα οποία όμως μπορούν να κατοικηθούν, δηλαδή θερμοσίφωνες, και άλλα. Σημείωσε ότι παρασύρθηκε και ένα ημιφορτηγό.

Στο Νικητάρι της επαρχίας Λευκωσίας, που χτυπήθηκε δυνατά και από τον ανεμοστρόβιλο, βρέθηκε το Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Όπως είπε ο κύριος Νουρής, ήδη δύο οικογένειες, οι οικίες των οποίων κρίθηκαν ακατάλληλες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας για να διαμείνουν, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.

Άμεση χρηματική στήριξη στους πληγέντες, ανακοίνωσε ο Νίκος Νουρής.

«Ευτυχώς που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες. Όλα τα άλλα θα αποκατασταθούν. Θα επιδοτήσουμε άμεσα όλους τους ανθρώπους τα σπίτια των οποίων επλήγησαν με ποσόν 2 χιλιάδων ευρώ για να μπορούν να κινηθούν ειδικά τις γιορτές. Κατ’ αναλογία αυτό θα γίνει και με κτηνοτροφικές μονάδες».

Στο μεταξύ, χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές λόγω της κακοκαιρίας, με τα συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για επαναφορά της ηλεκτροδότησης.

Από την κακοκαιρία αποκόπηκαν 14 πάσσαλοι της ΑΗΚ και ξένα αντικείμενα μετακινήθηκαν από τον αέρα δημιουργώντας πρόβλημα στις εναέριες γραμμές.

Όπως αναφέρθηκε στη Cyprus Times η διαδικασία επαναφοράς της ηλεκτροδότησης αναμένεται ότι θα είναι χρονοβόρα.

Στον πιο κάτω πίνακα οι περιοχές που παραμένουν χωρίς ρεύμα:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network