MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σπέχαρ: Οι δύο ηγέτες φαίνονται αποφασισμένοι για λύση

Advertisement

Sponsored by exness

Πρώτη συνάντηση της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Η Σπέχαρ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εξευρεθεί λύση

Advertisement

Στο Προεδρικό βρέθηκε σήμερα για πρώτη φορά μετά που ανέλαβε τα καθήκοντα της η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Με το πέρας της συνάντησης η κυρία Σπέχαρ δήλωσε ότι βρίσκεται στην Κύπρο σε μια ενδιαφέρουσα περίοδο για το Κυπριακό, και εξέφρασε την ελπίδα οι δύο ηγέτες να συνεχίσουν να έχουν την ίδια ενέργεια και τη δέσμευση να εξεύρουν λύση. Μάλιστα τόνισε ότι φαίνεται ότι οι δύο ηγέτες είναι αποφασισμένοι να εξεύρουν λύση.

Ερωτηθείσα εάν θα υιοθετήσει μια άλλη προσέγγιση στις συνομιλίες, η κ. Σπέχαρ είπε ότι δεν αποφασίζουν τα ΗΕ τον τρόπο διεξαγωγής των συνομιλιών σημειώνοντας ότι η διαδικασία καθορίζεται από τους δύο ηγέτες. 

Εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει να ακολουθήσει τα βήματα της προκατόχου της, Λίζα Μπάτεχαϊμ, η οποία, όπως ανέφερε, έκανε μια πολύ καλή δουλειά.

Σε ερώτηση για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού φέτος, η κ. Σπέχαρ είπε ότι έτυχε μιας πολύ καλής ενημέρωσης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι «φαίνεται πως έγινε πολλή και καλή δουλειά από τους δύο ηγέτες» και ότι «ακούσαμε από τους ίδιους ότι πιστεύουν πως θα μπορούσε να είναι εφικτή μια λύση φέτος».

Πρόσθεσε ότι συμμερίζεται την άποψη αυτή και εξέφρασε την ελπίδα οι δύο ηγέτες να συνεχίσουν να έχουν την ίδια ενέργεια και δέσμευση προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

 

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network