MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σπάει το φράγμα των 40 ο υδράργυρος. Νέα κίτρινη προειδοποίηση και σκόνη στην ατμόσφαιρα

Advertisement

Sponsored by exness

Καύσωνας και σκόνη στο «μενού» του καιρού – Μέχρι και τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος – Νέα κίτρινη προειδοποίηση – Βασικά μέτρα για αντιμετώπιση του καύσωνα – Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας – Αναλυτικά οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Advertisement

Θερµή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη µέχρι την Παρασκευή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα νότια και ανατολικά ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν από το µεσηµέρι και µετά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι, 4 Μποφόρ και στα δυτικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα στα δυτικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µεταβλητοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, στα νότια και ανατολικά παράλια αλλά θα παραµείνει µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Την Κυριακή, δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη στην ατµόσφαιρα.

Η θερµοκρασία αναµένεται να σηµειώσει πτώση µέχρι την Κυριακή, περισσότερο αισθητή κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, ωστόσο θα παραµείνει πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση για σήμερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Θα έχει ισχύει από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα.

Αυτό σημαίνει ότι το κοινό πρέπει να είναι ενήμερο για τις αναµενόµενες ψηλές θερµοκρασίες και πώς είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας µεταξύ των ευάλωτων οµάδων πληθυσµού όπως π.χ. ηλικιωµένοι και µικρά παιδιά.

Βασικά μέτρα για αντιμετώπιση του καύσωνα

Στο μεταξύ, οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση για τον καύσωνα με βασικά μέτρα για τη πρόληψη των ανεπιθύμητων επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

  • Αποφυγή της συχνής έκθεσης στον ήλιο, όπως και της άσκοπης διακίνησης και βαριάς σωματικής άσκησης
  • να προτιμώνται σκιερά και δροσερά μέρη και να αποφεύγονται οι χώροι όπου επικρατεί συνωστισμός
  • ελαφρό ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα και χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, αν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο,
  • αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών, όπως λιπαρά, σοκολάτες και καρυκεύματα, προτίμηση στις ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς και λήψη αρκετών ποσοτήτων νερού
  • χρήση ανεμιστήρων ή συστημάτων κλιματισμού για δημιουργία ρεύματος αέρα ειδικά κατά τις ζεστότερες ώρες της μέρας – κατά τη διάρκεια της νύκτας καλό είναι τα παράθυρα να μένουν ανοικτά, πολλά και χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως βρέφη, ηλικιωμένους και εγκυμονούσες. Αν υπάρχει νεογέννητο στο σπίτι, συνίσταται να είναι ντυμένο ελαφρά. Να ζητούνται οδηγίες από τον παιδίατρο σχετικά με τη λήψη υγρών.
  • Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά, καλό είναι να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για τυχόν ειδικά μέτρα που πρέπει να λάβουν.
  • Ομάδες που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις ψηλές θερμοκρασίες και στον ήλιο είναι τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι παχύσαρκοι, τα άτομα που δεν είναι συνηθισμένα να εργάζονται σε περιβάλλον όπου επικρατεί πολλή ζέστη και υγρασία, οι καρδιοπαθείς, οι διαβητικοί, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, νεφρική ανεπάρκεια, άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή όπως διουρητικά, κ.α.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ

ShootandGoal