MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σκύλοι στην πρώτη γραμμή των γηπέδων για την αντιμετώπιση της βίας

Advertisement

Sponsored by exness

Στην προσπάθεια για πάταξη της βίας στα γήπεδα το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης μελετά  το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης ειδικών σκύλων.

Advertisement

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, έχουν ήδη δοθεί οδηγίες για ετοιμασία σχετικής μελέτης με βάση τα αποτελέσματα της οποίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εφοδιασμού της Αστυνομίας με αριθμό σκύλων, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, ειδικότερα στις περιπτώσεις όπου χούλιγκαν επιτίθενται μαζικά κατά της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του σήμερα στο περιθώριο της εκδήλωσης «Μέρα της Αστυνομίας», που πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα απέναντι από το Αρχηγείο Αστυνομίας, ο Ιωνάς Νικολάου εξήγησε ότι πριν από μερικές μέρες παρακολούθησε μια άσκηση της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων όπου αξιοποιήθηκαν σκύλοι για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας στα γήπεδα, εντός και εκτός αθλητικών χώρων.

Εξήγησε ότι επειδή αυτά τα περιστατικά ταλανίζουν συχνά πυκνά και τα δικά μας γήπεδα, η Αστυνομία μελετά τη δυνατότητα αξιοποίησης των σκύλων για αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι απ` ό,τι φαίνεται η χρήση σκύλων αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες.

Απαντώντας σε ερώτηση, εξήγησε ότι η μελέτη πρόκειται να καταδείξει και τον αριθμό σκύλων που θα χρειαστεί η Αστυνομία αλλά και τη δυνατότητα εκπαίδευσης αυτού του αριθμού κατά τρόπο που να χρησιμοποιούνται εκεί που πρέπει.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal