MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Σκληρή» ανακοίνωση από το ελληνικό ΥΠΕΞ για τον Έιντε

Advertisement

Sponsored by exness

Διευκρινίσεις από τον Ειδικό Σύμβουλο  του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ ‘Ειντε για δηλώσεις του σε ό,τι αφορά τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κράν Μοντάνα, ζητά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Advertisement

Το ΥΠΕΞ της Ελλάδας σε ανακοίνωσή του, «σε σχέση με όσα αναφέρει ο κ. ‘Ειντε σε μία από τις συνεντεύξεις που απλόχερα μοιράζει», καλεί τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ να δώσει διευκρινήσεις.

«Δέχθηκε ή όχι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια του δείπνου της 6ης Ιουλίου την κατάργηση των «παρεμβατικών δικαιωμάτων» και της Συνθήκης Εγγυήσεως από την πρώτη μέρα της λύσης, όπως σαφώς δηλώνει ο κ. ‘Ειντε σε μία από τις πολλές του συνεντεύξεις;», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Γιατί, προστίθεται, «έχουμε την πεποίθηση ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε το αντίθετο τόσο μέσα στη Διάσκεψη όσο και δημόσια. Εκτός και αν ο κ. ‘Ειντε βρισκόταν σε άλλη Διάσκεψη ή ήθελε να ακούσει διαφορετικά πράγματα…».

Στην ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει, επίσης, ότι ο κ. Έιντε δίνει συνεντεύξεις μόνο σε ελληνικά έντυπα, εκφράζοντας απορία γι’ αυτό.  Περιμένουμε δε πότε θα μιλήσει και σε εφημερίδα της Τουρκίας και θα εξηγήσει τις ευθύνες της τελευταίας για την κατάρρευση των συνομιλιών», σημειώνεται.

Τέλος, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. ‘Ειντε προβαίνει σε δηλώσεις ως κάποιος που έχει πρόθεση να παραιτηθεί από μεσολαβητής του ΟΗΕ ενόψει της, ως φαίνεται, πιο ικανοποιητικής θέσης του Εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής Κυβέρνησης».

Η φράση του στην ίδια συνέντευξη  «δεν το είπε ακριβώς έτσι ο κ. Τσαβούσογλου», καταλήγει στο συμπέρασμα το ΥΠΕΞ, «είναι ενδεικτική της μετακίνησης που κάνει».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network