MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σκέψεις ΓΣΠ για προστασία οπαδών από καταπακτή. Οι επιλογές – Τι λέει ο Φοίβος Κωνσταντινίδης στη CT

Advertisement

Sponsored by exness

Σκέψεις ΓΣΠ για προστασία οπαδών από καταπακτή – «Ελάχιστα τα ατυχήματα σε σχέση με τον κόσμο που επισκέφθηκε το γήπεδο στα 24 χρόνια λειτουργίας του» – «Άλλες οι συνθήκες» της θανάσιμης πτώσης του παραγωγού της Βίσσης – 5 ατυχήματα σε 7 χρόνια

*Της Γεωργίας Μιχαήλ

Μπορεί τα ατυχήματα που σημειώθηκαν στα 24 χρόνια λειτουργίας του ΓΣΠ να είναι ελάχιστα σε σύγκριση με τα εκατομμύρια του κόσμου που πέρασε από το ποδοσφαιρικό γήπεδο της πρωτεύουσας ωστόσο αυτό δεν εφησυχάζει τους υπεύθυνους του σταδίου.

Advertisement

Τη στιγμή που ο οπαδός της ΑΕΚ νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου Λευκωσίας, μετά τη χθεσινή πτώση του στην καταπακτή του γηπέδου, ο Διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στη Cyprus Times, ανέφερε ότι γίνονται σκέψεις ώστε να εμποδιστεί η πρόσβαση προς το περβάζι που οδηγεί στην καταπακτή.

Ο κύριος Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι στα τόσα χρόνια τα ατυχήματα τέτοιου τύπου, όπως το χθεσινό, είναι ελάχιστα και περιορίζονται στα 6- 7 ενώ έχει περάσει από το γήπεδο 6-7 εκατομμύρια κόσμου.

«Δε θέλω να αναφερθώ στις συνθήκες που έγινε το χθεσινό ατύχημα καθώς είναι πολύ νωρίς και ακόμη ερευνάται. Το μόνο που θέλω είναι να εκφράσω τη λύπη μου και την ευχή μου ο οπαδός να αναρρώσει σύντομα. Ωστόσο στις άλλες περιπτώσεις, όπως διαφάνηκε στη συνέχεια, οι παθόντες ήταν απρόσεκτοι καθώς είτε στέκονταν στο περβάζι είτε κρέμονταν από αυτό. Δεν είχαν λάβει τα μέτρα που πρέπει για να προστατευθούν με αποτέλεσμα να πέσουν και να τραυματιστούν. Πιο σοβαρός ήταν ο τραυματισμός ενός οπαδού του ΑΠΟΕΛ στο πρόσφατο παρελθόν, ο οποίος αποκόμισε πρόβλημα στη σπονδυλική του στήλη».

Τι ενδέχεται να αλλάξει

Ερωτηθείς εάν γίνονται σκέψεις για να μπει κάποιο προστατευτικό, ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε πως το θέμα αξιολογείται. «Μπορεί τα περιστατικά να ήταν ελάχιστα αλλά δε μπορείς να βάλεις όριο στην ανθρώπινη ζωή. Δε χρειάζεται πρώτα να χαθεί ανθρώπινη ζωή για να δράσουμε καθώς το ζητούμενο είναι να υπάρχει ασφάλεια για όλο τον κόσμο που βρίσκεται στο γήπεδο».

Ως εκ τούτου, ανέφερε, γίνονται σκέψεις για το ποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν ώστε να προστατεύσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο που επισκέπτεται το ΓΣΠ. «Μία σκέψη είναι να αλλάξει κάπως η επιφάνεια του περβαζιού ή να προστεθεί ένα λεπτό διαχωριστικό, από την πάνω πλευρά προς τη μεριά της κερκίδας, για να το ανυψώσει ώστε να μη μπορεί κάποιος να σταθεί επάνω. Μιλούμε μόνο από την πλευρά της κερκίδας που υπάρχει μάζα κόσμου και μπορεί να σπρωχτούν και να σημειωθεί ατύχημα. Από την πλευρά του γηπέδου είναι διαφορετικά τα δεδομένα καθώς υπάρχουν και οι επιτηρητές μπροστά από το διαχωριστικό προς την καταπακτή. Μιλούμε, κυρίως, για τα δύο πέταλα στα οποία φαίνεται να συμβαίνουν τα ατυχήματα».

Ο κύριος Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι και παλαιότερα το γήπεδο προχώρησε σε αλλαγές για να βαδίζει με τη νομοθεσία. «Το πλάτος του περβαζιού είναι 1.10 ενώ αρχικά ήταν 90 εκατοστά. Όταν άλλαξε η νομοθεσία προχωρήσαμε άμεσα στη διαφοροποίηση για να βαδίζουμε με το νόμο. Το ύψος της καταπακτής είναι 3 μέτρα», σημείωσε.

«Άλλες οι συνθήκες» της θανάσιμης πτώσης του παραγωγού της Βίσσης

Κληθείς να σχολιάσει το θανατηφόρο ατύχημα που σημειώθηκε πριν την έναρξη συναυλίας της Άννας Βίσσης το 2009, και έχασε τη ζωή του ο παραγωγός , Γκρεκ Λατάνι, ο κύριος Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι πρόκειται για διαφορετική περίπτωση.

«Τότε στο ΓΣΠ ήταν σκοτάδι, οι διοργανωτές δεν είχαν διαχειριστεί σωστά τον χώρο και δεν είδε ο παραγωγός ότι υπήρχε τάφρος. Αποτέλεσμα να πέσει μέσα και να τραυματιστεί, δυστυχώς, θανάσιμα».

5 ατυχήματα σε 7 χρόνια

  • 6 Οκτωβρίου 2016 οπαδός του Απόλλωνα έπεσε απ’ τη βόρεια κερκίδα,
  • 26 Ιουλίου 2018 οπαδός του ΑΠΟΕΛ έπεσε απ’ τη νότια κερκίδα,
  • 20 Σεπτεμβρίου 2018, παίκτης της Ζυρίχης σε ευρωπαϊκό αγώνα με την ΑΕΚ, έτρεξε να πανηγυρίσει το τέρμα που σημείωσε, δεν υπολόγισε το κενό και έπεσε στην καταπακτή,

  • 2 Οκτωβρίου 2022, οπαδός της ΑΕΛ έπεσε στην καταπακτή της βόρειας κερκίδας,
  • 29 Οκτωβρίου 2023, οπαδός της ΑΕΚ που έπεσε απ’ τη νότια κερκίδα υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network