MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σκέψεις για πρόωρο κλείσιμο Δημοτικών για το Πάσχα. «Κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση»

Advertisement

Sponsored by exness

Σκέψεις για πρόωρο κλείσιμο των Δημοτικών Σχολείων για τις γιορτές του Πάσχα – Φόβοι μήπως ξεφύγει η κατάσταση με την πανδημία από τον έλεγχο – Αναμένει από τη Δευτέρα εισηγήσεις από τους επιδημιολόγους ο Κωνσταντίνος Ιωάννου – Πότε αναμένονται αποφάσεις

Το ενδεχόμενο να κλείσουν μία εβδομάδα νωρίτερα τα Δημοτικά Σχολεία για τις πασχαλινές διακοπές, ως μέτρο αναχαίτισης περαιτέρω διασποράς του ιού στην κοινότητα, έχει ενώπιον της η Κυβέρνηση που, όπως πληροφορείται η Cyprus Times, λαμβάνει αποφάσεις επί του θέματος αύριο ή μεθαύριο.

Advertisement

Όπως πληροφορούμαστε, κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημέρωσε το σώμα για το πόσο κρίσιμες είναι οι μέρες που διανύουμε και για το πόσο εύκολο είναι να ξεφύγει ο έλεγχος. «Αν συνεχίσουμε έτσι, σε 15 μέρες θα χάσουμε τον έλεγχο» φαίνεται να είπε ο Υπουργός Υγείας στους συναδέλφους του, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση.

Στο Υπουργείο Υγείας επικρατεί προβληματισμός, καθώς το γεγονός ότι οι μαθητές Δημοτικού δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε rapid test, δεν επιτρέπει στους ειδικούς να έχουν ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί. Ωστόσο, όπως φαίνεται να προκύπτει από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, τα μικρά παιδιά γίνονται συχνά φορείς μετάδοσης του ιού στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Έχοντας αυτό το δεδομένο υπόψη, στο κυβερνητικό στρατόπεδο μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν με πρόωρο κλείσιμο των Δημοτικών Σχολείων. Δεν πρόκειται για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά κλείσιμο για το Πάσχα μία εβδομάδα νωρίτερα, όπως μας διευκρινίζει αρμόδια πηγή.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, ζήτησε από τη Δευτέρα εισηγήσεις επί του θέματος από τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, τα οποία όμως δεν έχουν απαντήσει ακόμα στον Υπουργό.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network