MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σινιάλο… αποχώρησης Αναστασιάδη σε Ακιντζί

Advertisement

Sponsored by exness

Απάντηση Αναστασιάδη στον Ακιντζί: Μακάρι και εκείνος να έχει την ορθή αντίληψη της ομοσπονδίας – Παραδέχεται ότι έχει αποδεχθεί συμβιβασμούς – «Αν ο φίλος μου εγκαταλείπει τις συνομιλίες, έστω από ένα σφάλμα για μια ιστορική αναφορά που είναι ένα ιστορικό γεγονός, τί θα πρέπει να πράξω εγώ όταν αυτοί που θέλουν να είναι οι εγγυητές μας είναι εκείνοι που σήμερα παραβιάζουν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας;»

Advertisement

Σε ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων του Σωματείου Κέδρος Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, στον Κοτσιάτη, ο Πρόεδρος έδωσε απάντηση στο κάλεσμα που του απηύθυνε την περασμένη Παρασκευή ο Μουσταφά Ακιντζί να κατανοήσει τι είναι ομοσπονδία. «Η απάντηση μου είναι μια: μακάρι και ο ίδιος να έχει την ορθή αντίληψη της ομοσπονδίας. Μακάρι και ο ίδιος εις όσα προβάλλει να μου βρει ένα παράδειγμα ομοσπονδίας όπου γίνονται αποδεκτά τα όσα αξιώνει για την κοινότητα του. Και αν υπάρχει έστω και ένα κράτος, ομόσπονδο κράτος που να προνοεί ανάλογες αξιώσεις, είμαι έτοιμος να αποδεχθώ την όποια λύση, τη λύση εκείνη», ανέφερε.

Ο… «φίλος μου» και οι προκλήσεις

Επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμη δυσκολίες, οι οποίες γίνονται ακόμα μεγαλύτερες γιατί «δυστυχώς την ώρα που συζητούμε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, την ώρα που ο ίδιος ο φίλος μου – και δεν φοβούμαι να το λέω- εγκαταλείπει τις συνομιλίες, έστω από ένα σφάλμα για μια ιστορική αναφορά που είναι ένα ιστορικό γεγονός, τί θα πρέπει να πράξω εγώ όταν αυτοί που θέλουν να είναι οι εγγυητές μας είναι εκείνοι που σήμερα παραβιάζουν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Έχω αποδεχθεί συμβιβασμούς»

Διαπίστωσε ότι κατηγορείται πολλές φορές ότι έχει κάνει υποχωρήσεις και σημείωσε ότι «έχω, ναι, αποδεχθεί συμβιβασμούς, όχι εις βάρος της ελληνοκυπριακής κοινότητας, αλλά για να συναντήσω τις έγνοιες των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μου, για να αποδείξω ότι εννοώ αυτό το οποίο είπα και λέω. Επιθυμία μου είναι μια, όραμα μου είναι ένα: να δω την πατρίδα μας να επανενώνεται».

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν θέματα αρχής, «υπάρχουν οι περιορισμοί τους οποίους δεν μπορείς να υπερβείς διότι δεν θα έχεις ένα λειτουργικό κράτος, δεν θα έχεις ένα βιώσιμο κράτος, δεν θα μπορείς να λειτουργήσεις την επομένη και το παράδειγμα του 1960 δεν είναι δυνατόν να το ακολουθήσουμε το 2017, ύστερα από τα όσα έχουμε υποφέρει και εμείς και οι Τουρκοκύπριοι διότι και οι Τουρκοκύπριοι υποφέρουν ως αποτέλεσμα της κατοχής. Και είναι αυτά που πρέπει να προβληματίζουν και την τουρκοκυπριακή ηγεσία και την τουρκοκυπριακή κοινότητα γιατί παρακολουθούν ίσως πολύ πλησιέστερα το τι συμβαίνει στην περιοχή. Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες».

Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με ένα και μόνο όραμα: «να δω αυτή την πατρίδα να είναι απαλλαγμένη από κατοχικούς στρατούς, να δω πως αυτή η πατρίδα δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα των ευρωπαϊκών κρατών, πως κανένας των πολιτών μας δεν υστερεί των όποιων δικαιωμάτων έχουν οι υπόλοιποι των Ευρωπαίων πολιτών».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network