MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σήμερα τα… μαντάτα για την Παιδεία

Advertisement

Sponsored by exness

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα στον τομέα της Παιδείας μετά και τη νέα επιστολή των εκπαιδευτικών οργανώσεων προς τον Υπουργό Παιδείας – Απαντά γραπτώς στις εισηγήσεις τους ο Χαμπιαούρης – Βλέπουν το χάσμα αλλά έχουν διάθεση για γεφύρωση του είπαν χθες οι εκπαιδευτικοί

Advertisement

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ αναμένουν εντός της ημέρας από το Υπουργείο Παιδείας να τους δώσει γραπτώς τις θέσεις του στις εισηγήσεις, που είχαν υποβάλει την προηγούμενη εβδομάδα. Απάντηση η οποία κρίνεται σημαντική για το μέλλον της εργασιακής ειρήνης στον τομέα της παιδείας, δεδομένου ότι το πρώτο κουδούνι στα σχολεία χτυπά κανονικά σε διάστημα περίπου ενός μήνα από τώρα.

Χθες, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις μετά την κοινή τους συνεδρία απέστειλαν νέα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, επαναλαμβάνοντας την κοινή τους θέση ότι δεν αποδέχονται τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, στις 4 Ιουλίου, γι’ αυτό και απάντησαν με αντιπροτάσεις.

Στη επιστολή τους ανέφερε ότι σήμερα θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος που έχει προκύψει, τις οποίες αναμένεται να παραπέμψουν ενώπιον των συλλογικών μας σωμάτων για αξιολόγηση και λήψη αποφάσεων.

Στο μεταξύ, αναμένεται πως επί του θέματος θα τοποθετηθεί ο Υπουργός Παιδείας, δίνοντας τις δικές του θέσεις σχετικά με τις προτάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Συναντήσεις με κόμματα

Στο μεταξύ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είχαν σήμερα συναντήσεις με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ και του Δημοκρατικού Κόμματος. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΔ «και τα δύο κόμματα εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους προς τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και ζήτησαν την απόσυρση ή την παγοποιηση των ετσιθελικών μέτρων που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από εισηγήσεις του Υπουργού Παιδείας και να στελεχωθούν τα σχολεία όπως αυτό ήταν προγραμματισμένο να γίνει πριν τις μονομερείς αποφάσεις στις 4 Ιουλίου».

Δείτε αυτούσια την ανάρτηση του ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρη Χαραλάμπους:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network