MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σήμερα ο «Εγκέλαδος 2015» στη Λάρνακα

Advertisement

Sponsored by exness

Με στόχο την εκπαίδευση και προετοιμασία ουσιωδών υπηρεσιών του κράτους για  συντονισμό και συνεργασία προς αντιμετώπιση ενός καταστροφικού σεισμού, πραγματοποιείται σήμερα στη Λάρνακα η άσκηση της Πολιτικής Άμυνας με την επωνυμία «Εγκέλαδος».

Advertisement

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι το σενάριο της άσκησης αφορά «την αντιμετώπιση πολλαπλών δυσμενών επιπτώσεων μετά από σεισμό όπως, μεγάλο αριθμό τραυματιών, τεχνολογικό ατύχημα μεγάλης έκτασης, επιπτώσεις στο αεροδρόμιο, καταρρεύσεις και μεγάλο αριθμό αστέγων”.

Η άσκηση, που θα διεξαχθεί σε τέσσερις παράλληλες φάσεις, έχει σκοπό να εξετάσει τη δυνατότητα συντονισμού και συνεργασίας των υπηρεσιών, σημειώνεται.

Το κύριο μέρος της άσκησης, που θα αρχίσει στις 10.30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί γύρω στη μία το μεσημέρι, «θα διεξαχθεί στο Πολύ Υπηρεσιακό Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Άμυνας στη Λάρνακα και θα αποτελεί τον κεντρικό συντονιστικό φορέα όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, συνολικά 42, μετά από ένα καταστροφικό σεισμό».

Παράλληλα «θα δημιουργηθούν τοπικά κέντρα ελέγχου επιχειρήσεων κάτω από το συντονισμό του Πολύ Υπηρεσιακού Συντονιστικού Κέντρου της Πολιτικής Άμυνας με αποστολή το συντονισμό των υπηρεσιών πρώτης και δεύτερης ανταπόκρισης, την αντιμετώπιση διαρροής υγραερίου και πυρκαγιάς σε εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, τη διαχείριση της κατάστασης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και τη δημιουργία και διαχείριση καταυλισμών αστέγων».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network